Zahvala za pomoč FGLF

filmpomoc

Sodelavke in sodelavci 27. festivala gejevskega in lezbičnega filma se zahvaljujemo vsem, ki so doslej prispevali donacije ter tako pripomogli k delnemu kritju stroškov. Doslej se je na računu za namene festivala nabralo 335 evrov (povprečna donacija je bila 35 evrov), kar pomeni že korak naprej na poti k izvedbi letošnjega festivala.

Naj še pojasnimo, da najem filma oziroma pravice za njegovo predvajanje povprečno stanejo okoli 400 evrov, posebej pa se zaračuna še transport filma, ki znese okvirno 200 evrov. V zadnjih letih poskušamo večino filmov predvajati s slovenskimi podnapisi, tako da je skupaj s podnaslavljanjem celoten strošek enega filma približno 800 evrov. Takih filmov je letos dvajset, saj se jih bo nekaj predvajalo brezplačno. K osnovnim stroškom za kritje predvajanja filmov je treba prišteti še stroške kataloga, plakatiranja, prenočišč in letalskih vozovnic za goste – letos gostimo švicarsko režiserko Sylvie Cachin iz Ženeve, južnoafriško plesalko, filmsko producentko in aktivistko Mamelo Nyamzo iz Capetowna ter britanskega režiserja in vsestranskega umetnika Rikkija Beadle-Blaira iz Londona.

Po sedanjem stanju naj bi imeli prihodkov 14.000 evrov, potrebovali bi jih vsaj še 6.000 za kritje najbolj urgentnih stroškov – če dela festivalske ekipe sploh ne štejemo!

filmpomoc
Written By
More from Uredništvo

Spet homofobni napadi na Balkanu

Samo štiri mesece potem ko so homofobi v Zagrebu brutalno pretepli dve...
Read More

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja