Klub Tiffany / Kulturni center Q: Tedenski napovednik 2.2.2016

unnamed copy copy

POP NATION

unnamed copy copy

POP NATION je sproščena in priljubljena petkova zabava, kjer smo LGBT osebe lahko to kar smo. Svobodni in sproščeni ljudje, ki se zabavajo pod ponosno mavrično zastavo!

Zato se nam pridruži v petek tudi ti! Glasbo bo vrtel DJ Marino.

Sing it! Dance it! Love it!
Pop Nation – najbolj queer zabava v mestu.

▲ POP NATION ▲ 5.2.2016 ▲

▲ DJ Marino ▲

____________________

Na petkovi zabavi vam ponujamo možnost anonimnega in brezplačnega testiranja na HIV, sifilis, hepatitis B in oralno gonorejo. Testiranje je namenjeno MSM populaciji.

Brezplačno testiranje vam omogočajo Društvo Legebitra, ŠKUC – Magnus in Klub Tiffany.
____________________

Kulturni center Q
Škuc

 

TIFANIJEV PUSTNI RAZVRAT

unnamed 1 copy

  • sobota | 6. februar 2016
  • 23:00 – 05:00

Tudi letos v Klubu Tiffany pripravljamo najbolj razvratno pustno zabavo v mestu, na kateri ne smete manjkati!

Zagotovo si vsak_a izmed nas vsaj za en večer želi postati nekdo drug. Nekdo, o katerem je do takrat zgolj sanjal_a.

In ko se za pusta za en večer prelevimo v slavno pop zvezdo, gejšo, prijateljico noči, kardinala, superjunaka_injo, Dubravko Tomšič ali morda celo v znano Jessico Fletcher, moramo svojo čudovito masko tudi postaviti na ogled.

V nepozabno noč nas bosta zapeljala Dj Duki in Dj Protein.

Bodite drzni_e, najboljše maske bodo nagrajene.

____________________

Vstopnina/entrance:
3 eur < 24h > 5 eur
____________________

Kulturni center Q
Škuc

MAŠKARADA METELKOVA

unnamed copy copy

Na pustni torek vabljene_i na Metelkovo! Skupna podpornina vam zagotovi vstop v vse metelkovske klube in še marsikaj drugega…beri tekst spodaj 🙂
Program se bo dogajal v vseh prostorih Metelkove: Sot 24,5 – YHD, Jalla Jalla, Klub Gromka, Gala Hala, Menza pri koritu, Channel Zero, Bizzarnica pri Mariči in seveda v Klubu Tiffany in Monokel.

TIFFANY
22:00
Klubski večer: Queer Ball
DJ: Robin od Batmana

MONOKEL
23:00
// FutureVision //
Noir, PIE-RAT, Blönduós, Mraz

Na Metelkovi že tradicionalno praznujemo Pust. Ob tem prazniku se z veseljem spominjamo, kako so nas mestne in državne oblasti pustile, da sami rešujemo preštevilne probleme, skrbimo za infrastrukturo, stavbe in dvorišče. Bolj pozorni obiskovalci Metelkove zlahka opazijo, da se je stanje od takrat precej izboljšalo. Na tem primeru “dobre prakse” opažamo, da je to za Metelkovo ne samo najcenejše, temveč tudi najbolj učinkovito. Pričakujemo, da se metoda “pustiti” aplicira na vsa področja našega delovanja.

Seveda, če se ozremo v zgodovino, na Metelkovi ne moremo spregledati neprecenljivosti predvolilnih in podobnih investicij s strani oblastnikov, ki so ob svojih neprekosljivih “izvajalcih” ter “podizdajalcih” izvedli celo goro čudovitih gradbenih in drugih projektov. Zanemarljive malenkosti (kot npr., da se še zmeraj ukvarjamo s sanacijami posledic teh dragocenosti, ki poleg dragega časa in energije zahtevajo tudi dragi denar) nam ne bi smele skaziti spominov na te lepe čase.

Nasprotno, ravno ti projekti še dandanes predstavljajo neizčrpni vir inspiracije za umetniško ustvarjanje. Marsikateri stripi, gledališke predstave, cirkus, itn., bi brez pomoči naših vrlih oblastnikov ostali brez svoje absurdne tragikomične note, ki jim daje posebno izvirnost in vrednost.

Tukaj so še druge, neizmerljive kvalitete, ki smo jih takrat pridobili. Zagotovo ste bili velikokrat tudi sami priča zelo romantičnemu vzdušju, ko na polovici vašega naljubšega koncerta naenkrat “vrže ven” glavno varovalko ter nenadoma nastopi tema in tišina! Prepričani smo, da je ob takšnih priložnostih (ko se je čakalo na dežurno službo Elektro Ljubljane) nastalo večje število otrok. Zaradi tega smo si od Inštituta za demografsko rast pridobili zlato značko. Naše dosežke na področju dviga rodnosti oblastniki, po novem pa tudi sosedje, zelo cenijo ter za prekinjanje koncertov znajo poskrbeti lastoročno ali pa s pomočjo modrih posrednikov v modrem.

Center Ljubljane je že dosegel svetovni sloves po odlični prometni ureditvi, ekologiji, miru, redu in tišini. Republika Slovenija si zelo prizadeva mednarodno prepoznavnost graditi na ohranjanju kulture ograjevanja. Če se na Metelkovi ogradimo s protihrupno bambusovo ograjo, bomo “ulovili” dve muhi na en mah!
Primerno bomo urejeno ograjeni in ne bomo več edini izvor hrupa v centru mesta. Dodatna pridobitev bo tudi na estetski ravni. Vsaj kot smo prebrali v odličnem mesečniku Ljubljana, se bomo barvno uskladili z našo pametno, prijazno in lepo zeleno prestolnico, ki ji zaenkrat manjka samo še prestol!

Vse to je zelo izjemno! V eni zelo lucidni perspektivi lahko rečemo celo spodbudno za kreativno in zdravo življenje ter nastanek novih filozofskih šol. Sicer pa, če pogledamo iz perspektive cene in učinkovitosti, ne moremo mimo dejstva, da so oblastniki popolnoma nerealistični in neresni!

Kot se je že velikokrat potrdilo, če smo malce bolj prizemljeni, raje praznujemo Pust in upamo, da bodo oblastiki spoznali učinkovitosti metode “pustiti” na vseh področjih našega delovanja. V nasprotnem bo nova streha terjala preveč smeha!

 

Written By
More from Uredništvo

Lezbični “yuri”

Maraton japonskih yuri animejev, mini razstava yuri in japonski žur Vse fenice...
Read More

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja