Klub Tiffany / Kulturni center Q: Tedenski napovednik 3. marac 2016

unnamed copy copy copy copy

POP NATION

unnamed copy copy copy copy

POP NATION je sproščena in priljubljena petkova zabava, kjer smo LGBT osebe lahko to kar smo. Svobodni in sproščeni ljudje, ki se zabavajo pod ponosno mavrično zastavo!

Zato se nam pridruži v petek tudi ti! Glasbo bo vrtel DJ Maj.

Sing it! Dance it! Love it!
Pop Nation – najbolj queer zabava v mestu.

▲ POP NATION ▲ 4.3.2016 ▲

▲ DJ Maj ▲

____________________

Na petkovi zabavi vam ponujamo možnost anonimnega in brezplačnega testiranja na HIV, sifilis, hepatitis B in oralno gonorejo. Testiranje je namenjeno MSM populaciji.

Brezplačno testiranje vam omogočajo Društvo Legebitra, ŠKUC – Magnus in Klub Tiffany.
____________________

Kulturni center Q
Škuc


17. Mednarodni feministični in kvirovski festival Rdeče zore 4.- 8. marec 2016

unnamed copy copy copy copy

 

 

 

Na festivalu Rdeče zore že tradicionalno sodeluje tudi ŠKUC – Kulturni center Q (Klub Tiffany). Tudi letos je tako, zato vas Kulturni center Q vabi, da se med 4. in 8. marcem 2016 udeležite tega odličnega festivala.

Še prav posebno pa ste vabljene_i na dogodke, ki se bodo odvijali v samem Kulturnem centru Q!

 

 

 

 

Performativna delavnica – Quimera Rosa (ES): Telo kot senzorični vmesnik

Sobota, 5. marec, 15:00

unnamed 1 copy

 

 

Delavnica se osredotoča na performans in eksperimentalni zvok telesa. V središču je ustvarjanje lastnih artefaktov kot orodij za ponovno osmišljanje našega odnosa s tehnologijo in njene vloge v produkciji subjektivitete. Quimera Rosa izhaja iz ideje kiborga, ki ima identiteto za tehnološko in umetniško stvaritev in teži k eksperimentiranju s hibridnimi identitetami, ki želijo pobegniti z neskončnega seznama dihotomij, kot so naravno/umetno, človek/stroj, človek/žival, moški/ženska, homo/hetero, umetnost/znanost, človek/okolje, dotik/zvok, brez ovire/z oviro, normalno/nenormalno, javno/zasebno …

Quimera Rosa je laboratorij, ki raziskuje in eksperimentira s telesi, tehnologijo in identitetami. Skozi transfeministično in post-identitetno perspektivo iz teles ustvarja platformo za intervencijo s publiko, podira meje med javnim in zasebnim. http://quimerarosa.net/

Delavnica traja med 4. in 5. urami.
Število mest omejeno, prijava nujna na: rz.delavnica@gmail.com.
Delavnica bo potekala v angleškem jeziku.
Več o dogodku si preberite na: http://rdecezore.org/?p=10401&l=2016.

*****

 

Performans – Alex Alvina Chamberland (ZDA/SE): My Femininity

Nedelja, 6. marec, 21:00

unnamed 3 copy

 

Nastop Alexa Alvine Chamberland je posvečen samo ženskosti in obenem samo vsemu drugemu. Kot običajno ne more ustrezati noben programski opis, kot nobene knjige ni mogoče soditi po platnicah. Platnice: svetlo rožnate. Nadev: kri. Performans: roza trak, zavezan okrog s krvjo napolnjene granate. Granatno jabolko? Ne želim vnaprej izdati zgodbe, a že vem, da se boste na to kar najbolj visceralno odzvali. Veličasten odziv iz drobovja. Vključujoč očitne izjave in izven njih. Izklopi luč, najdražja_i. Izperi mi milo iz oči, da lahko jasno vidim: tema. Zbodljaj. Nato tolažba. Priti iz odhajanja zaradi skrivnosti. Uspešno sem opustila misijo še en košček sestavljanke ljubezenske pesmi norice po njenem 50. obisku steklenega zvona, žrtev spomladanskega obreda, plesanje na vojno, vojno, ki je TI nisi preprečil_a. Posebna zahvala: Clarice Lispector, Sylvia Plath, Vaslav Nijinsky, Fiona Apple, PJ Harvey, Kat Bjelland, Kathy Acker & Diamanda Galás.

Alex Alvina Chamberland je 29-letna_i trans feminina_i performer_ka in piska_ec. Odraščal_a je v San Franciscu, a je trenutno nastanjen_a v Brooklynu in Stockholmu. Diplomiral_a je iz študijev spola na Univerzi v Lundu 2011. Glavnina njenega_govega dela se osredotoča na izkušnjo zatiranja in opolnomočenja kot transfem(me)inine osebnosti, pa tudi na neuspeh in mirnost kot sredstvi upora nujnosti kapitalističnega uspeha in produktivnosti.

V angleškem jeziku. Krvavo priporočeni prostovoljni prispevki.
Več o dogodku si preberite na: http://rdecezore.org/?p=10700&l=2016.

 

*****

 

Literarni večer z Juliet Jacques (GB) – “Trans: A Memoir”

Ponedeljek, 7. marec, 18:00

unnamed 4 copy

 

Na literarnem večeru bo Juliet Jacques brala iz svoje knjige Trans: A Memoir, ki jo je izdala Verso books, največja neodvisna in radikalna založba v angleško govorečem svetu. Sledil bo pogovor z avtorico.

Ganljiva avtobiografija Juliet Jacques prepleta osebno s političnim in je impresivno raziskovanje dilem trans politike; tem, ki obljubljajo, da bodo spremenile naše razumevanje tega, kaj pomeni biti živ_a.
V juliju 2012, v starosti 30 let, je Juliet Jacques prestala operacijo potrditve spola, proces, ki ga je je z nepopustljivo odkritostjo opisala v seriji člankov v nacionalnem časopisu. Trans govori o njenem življenju do sedanjega trenutka, je zgodba o odraščanju, definiranju same sebe in o hitro spreminjajočem se svetu spolnih politik.

V angleškem jeziku. Vstop prost.
Več o dogodku si preberite na: http://rdecezore.org/?p=10390&l=2016.

*****

 

 

Predstavitev antologije evropske lezbične poezije

Ponedeljek, 7. marec, 19:30

unnamed 5

Pričujoča antologija dopolnjuje antologijo Moral bi spet priti, sodobna evropska gejevska poezija, ki je izšla leta 2009. Podaja celovit pregled sodobne poezije, ki ubeseduje lezbičnost, poezije tako zahoda kot vzhoda, in s tem predstavlja unikum v evropskem prostoru, ki je doslej poznal le podobne nacionalne antologije ali pa zahodno usmerjene izbore. Predstavlja se nam petinpetdeset pesnic iz petindvajsetih držav, triindvajset jezikov in devetnajst prevajalcev in prevajalk, ob pregledni spremni besedi Nataše Velikonja, ki sklene takole: »Lahko bi rekli, da je namen antologije Brez besed ji sledim zgolj prinesti lezbištvo v sodobnem pesniškem izrazu s področja Evrope v javnost. Toda knjiga, ki je pred nami, je mnogo več kot zgolj nabor lezbične poezije: je tudi in še vedno vnos razlike, njene upornosti, je vnos političnosti v samo umetnost in tudi družbo. Pesništvo je še vedno izraz in orodje zatiranih, pa tudi tistih nekonformnih, ki hočejo in morajo izstopiti iz urejene vrste.«

Antologijo bo predstavil urednik Brane Mozetič skupaj z Natašo Velikonja in nekaterimi prevajalkami_ci.

V slovenskem jeziku. Vstop prost.
Več o dogodku si preberite na: http://rdecezore.org/?p=10515&l=2016.

Soorganizacija in koprodukcija dogodkov: ŠKUC-Kulturni center Q (Klub Tiffany), Društvo ŠKUC, Založba Verso books, Mira – Ženski odbor Slovenskega centra PEN, Knjigarna Azil, British Council Slovenija
Dogodke podpirajo Rdeče zore, ŠKUC – Kulturni center Q (Klub Tiffany), Društvo ŠKUC in Mestna občina Ljubljana.

____________________

ŠKUC – Kulturni center Q obvešča:

Klub Tiffany predstavlja varen prostor, ki ga sooblikujemo vse_i, namenjen GLBTQ skupnosti, kjer je prepovedano vsakršno verbalno ali fizično nasilje. Prav tako se ne tolerira homofobije, transfobije, seksizma, nacionalizma, rasizma in drugih oblik zatiranj.

Vse obiskovalce/ke prosimo, da to upoštevajo in hkrati opozorijo ekipo na pojav nasilja. To lahko storite osebno ali nam pišete na kulturnicenterq@gmail.com in FB stran kluba Tiffany.

Written By
More from Uredništvo

Ljubavna pisma 10

Spoštovani! Ob preletu zadnje izdaje revije Narobe (št. 9) je mojo pozornost takoj pritegnil...
Read More

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja