So homoseksualci lahko v svetu RTV?

pozarnik

pozarnikDr. Hubert Požarnik (na sliki zgoraj), član programskega sveta RTV Slovenija, je v včerajšnji razpravi na TV Slovenija o novem predlogu zakona o RTV Slovenija dejal, da je predlog problematičen zaradi tega, ker naj bi svet RTV Slovenija med drugim sestavljalo 6 predstavnikov civilne družbe. Boji se, da bi v svet tako lahko prišli tudi predstavniki »homoseksualnih in lezbičnih« društev:

“Res je, da (politika) izbira med civilno družbo, ampak mi vemo, da je teh šest, ki jih bo politika izbrala, da je teh civilnodružbenih skupin, združenj, organizacij in ne vem, kaj še vse, na stotine v Sloveniji. In seveda je politiki vedno lahko izbrati tri. Zakaj, če ni nič vezana na nobeno stvar, potem pa lahko izbereš tudi predstavnike homoseksualcev in lezbijk, ven pa vržeš predstavnike katoliških izobražencev, pedagogov, zdravnikov…”.

Proti njegovi izjavi je protestiral dr. Marko Milosavljević (na sliki spodaj) s FDV, ki se je vprašal, kaj bi bilo narobe, če bi v svetu sedeli tudi predstavniki teh društev. Opozoril je, da Požarnik s svojimi izjavami – kot je bila recimo tudi tista, da je treba iz medijev umakniti rock glasbo, saj naj bi bilo znano, da tudi krave dajejo slabše mleko, če so izpostavljene tej glasbi – poskuša ukinjati določene dele družbe – pa naj gre za kulturne pojave ali družbene skupine.

Dr. Hubert Požarnik, ki je sicer podpredsednik društva Pobuda za šolo po meri človeka, je tudi soavtor znamenitih tez o homoseksualnosti kot posledici napačne vzgoje, ki so bile v osemdesetih zapisane v učbeniku za Zdravstveno vzgojo. Požarnik je takrat skupaj s svojimi kolegi, soavtorji učbenika, homoseksualnost umestil med »nenavadno spolno vedenje« skupaj s posilstvom, ekshibicionizmom, fetišizmom, promiskuiteto, prostitucijo in incestom.

Več:

Posnetek oddaje (izjava na 47:45) >>>

Written By
More from Uredništvo

Legebitrin pikink

V soboto, 19. septembra 2009 ob 11. uri vas vabimo na Legebitrin...
Read More

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja