Sodeluj pri projektu Skozi rožnata očala

Roznata ocala

Roznata ocalaSi istospolno usmerjen/-a? So te zaradi tega kjerkoli diskriminirali? Si doživel/-a verbalno, psihično ali fizično nasilje? Imaš izkušnjo z diskriminacijo na podlagi spolne usmerjenosti?

Projekt Skozi rožnata očala želi javnost osvestiti o problematiki diskriminacije na podlagi spolne usmerjenosti in spolne identitete.

Družba si še vedno zatiska oči pred verbalnimi, psihičnimi in fizičnimi napadi zaradi spolne usmerjenosti. S projektom želimo na bolj oseben način informirati ljudi, kaj pomenijo različne oblike nasilja za posameznika, ter s kakšnimi težavami se soočajo lezbijke, geji, biseksualci, transseksulaci in transspolne osebe (LGBT).

Vabimo vse, ki ste imeli izkušnjo s kakršnim koli nasiljem zgolj zaradi svoje spolne usmerjenosti in spolne identitete, da sodelujete pri nastajanju knjige, ki bo izšla v okviru projekta Skozi rožnata očala, v njej pa bodo zbrana pričevanja posameznikov z omenjenimi izkušnjami. Sodelovanje bo potekalo prek osebnega intervjuja ali elektronske pošte ter bo na željo sodelujočega popolnoma anonimno.

Vse zainteresirane vabimo, da na elektronski naslov gbrdnik@gmail.com (Gregor Brdnik) do 17. decembra 2013 sporočijo željo po sodelovanju v projektu.

Dodatne informacije:

Pobudnik in avtor projekta, Gregor Brdnik: gbrdnik@gmail.com

Organizator projekta: Mladinski kulturni center Maribor, Marja Guček: marja.gucek@mkc.si

Written By
More from Uredništvo

Poroke, poroke, poroke …

Iz Hrvaške zadnje tedne prihajajo poročila, katerih vsebina nas spominja na dogajanje...
Read More

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja