Spet homofobični napad v Ljubljani

parisi

parisiItalijanska glbt-organizacija Arcigay je sporočila, da je bil pretekli konec tedna, v noči s petka na soboto, v Ljubljani napaden italijanski gejevski aktivist Antonio Parisi (na sliki), sicer umetniški vodja zavoda Jotassassina.

Parisi je bil sprva napaden verbalno, nato pa še fizično. Napadla sta ga dva mladeniča, ko je na železniški postaji v Ljubljani pred odhodom domov kupil hamburger. Pri tem je utrpel hude poškodbe, ki so jih najprej oskrbeli v ljubljanskem Kliničnem centru. Na ustnici ima šest šivov, vendar se zdravljenje nadaljuje tudi v Italiji. Zaradi hudih poškodb okrog ust je namreč moral na operacijo.

Poročilo Arcigay omenja, da je na kraj dogodka prispela policija, ki pa je naredila le zapisnik o incidentu in na pomoč ni poklicala rešilca. Na ljubljanski Klinični center mu je pomagala prijateljica.

Organizacija Arcigay s svojimi podružnicami v Trstu in Vidmu je ostro obsodila homofobični napad in poudarila, da takšni in podobni napadi kažejo na veliko potrebo po promociji kulture spoštovanja in vključevanja. Prva priložnost za to je 17. maj – mednarodni dan boja proti homofobiji.

Omenjeni incident preiskujejo tudi pri Legebitri, ki se je že povezala z Arcigay, hkrati pa poskušajo na policiji pridobiti dodatne informacije o dogodku.

Več:

Obvestilo za javnost Arcigay >>>

Written By
More from Uredništvo

Posnetek okrogle mize o homofobiji

V sredo, 13. maja, je v sejni dvorani Mestne občine Ljubljana potekala...
Read More

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja