Stališče Liste Gregorja Viranta do “kompromisa”

virant

virantObjavljamo uradno stališče Državljanske liste Gregorja Viranta do kompromisnega predloga kompromisne različice Družinskega zakonika:

DLGV podpira Družinski zakonik, ki je bil sprejet v DZ 16. 6. 2011, saj zagovarjamo pravico vsakega otroka do družine. To smo poudarjali tudi v času pred volitvami. Menimo, da je sprejeti Družinski zakonik dober, ker nikomur nič ne jemlje, tradicionalni družini ne škoduje, določeni skupini ljudi pa je v pomoč, saj formalno ureja nekatere v praksi živeče skupnosti.

Ocenjujemo, da je kompromisni predlog nepotreben, saj je bil že Družinski zakonik sprejet kot kompromis. Sedanji predlog pomeni dva koraka nazaj pri urejanju pravic drugačnih oblik družin, zato ga ne podpiramo in pozivamo predlagatelje referenduma, da naj ne povzročajo nepotrebnih stroškov državi in naj podpisov za referendum ne vložijo.

Predlagatelji problematizirajo tri člene sprejetega Družinskega zakonika, dejstvo pa je, da je več kot 300 ostalih členov zasnovanih zelo moderno, kar pomeni velik doprinos k urejanju otroških, družinskih in partnerskih pravic v Sloveniji.

Vir >>>

Written By
More from Uredništvo

Še kar naprej hočejo spremeniti ZRIPS

SDS še kar naprej vztraja pri spremembi Zakona o registraciji istospolne partnerske...
Read More

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja