Tiskovna konferenca v Cafe Open

1

Danes ob 11h je v Cafe Open potekala tiskovna konferenca ob včerajšnjem homofobičnem napadu na udeleženke in udeležence literarnega večera, ki je potekal v okviru tedna Parade ponosa. Župan Ljubljane Zoran Janković se je opravičil za dogodke in izrazil obžalovanje, da se je takšen napad zgodil v Ljubljani. Barbara Rajgelj je poudarila, da je Cafe Open odprt prosto in bo tak tudi ostal, včerajšne dogodke pa je označila za nesprejemljive. “Med literarnim večerom je kamen padel na knjigo,” je dejala. Mitja Blažič in Petra Salaj iz Društva parada ponosa sta poudarila, da ti napadi ne bodo ustavili predvidenih dogodkov ob Paradi ponosa in vse pozvala na jutrišnjo parado, ki se začne ob 16. uri na Metelkovi.

1

Pred Cafejem Open bo danes ob 16. uri potekalo zbiranje podpisov pod peticijo proti homofobnemu nasilju in za odprto družbo. K podpisovanju so vabljeni vsi, še posebej politiki. Hkrati bo celo popoldne v Cafeju Open potekalo druženje proti homofobiji, ob 18. uri pa se bo začela okrogla miza “ZRIPS strategije in možnosti”, na kateri bodo sodelovali:

  • Elena Pečarič, predsednica zunajparlamentarne Stranke enakih možnosti,
  • Tanja Fajon, evropska poslanka Socialnih demokratov,
  • Majda Potrata, poslanka v nacionalnem parlamentu in nekdanja predsednica Komisije za peticije ter človekove pravice in enake možnosti,
  • Borut Sajovic, vodja poslanske skupine LDS,
  • dr. Roman Kuhar,nekdanji član skupine za pisanje Zakona o istospolni partnerski zvezi (2004), aktivist, Mirovni inštitut.

Posnetek današnje tiskovne konference bomo v kratkem objavili na našem blogu.

3
Mitja Blažič, ki je bil včeraj napaden, in Jasna Magič (Legebitra)
4

Zoran Janković se podpisuje proti homofobiji

 

Written By
More from Uredništvo

Eppur si muove

Dogodki, ki smo jim zadnje dni priča pri naših zahodnih sosedih, najbrž...
Read More

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja