Transfobna in homofobna računalniška igrica

foto-1

Na spletnem portalu z računalniškimi igricami Steam se je pred kratkim pojavila igrica »Ubij pedra« (Kill the Faggot), katere cilj je umoriti čim več LGBT-oseb. V opisu igrice je pisalo, da je to priložnost za vse ljudi, ki sovražijo geje in skupnost LGBT, da umorijo homoseksualne in transspolne osebe, medtem, ko se izogibajo ubijanju heteroseksualnih oseb. Igralci in igralke pridobivajo točke glede na število umorjenih LGBT-oseb, ki se pa zmanjšujejo glede na umorjene nedolžne heteroseksualne osebe. Igrica prikazuje številne žaljive karikature LGBT-oseb, ki jih igralke in igralci med igro pobijajo.

Kmalu po objavi igre na spletu so se pojavili številni negativni odzivi, zato je bila igra na srečo s portala Steam že umaknjena. Kritik videoigric Jim Sterling je pripravil video o igrici, ki jo je označil za precej ogabno. Prav tako je bila večina komentarjev pod samo objavo igrice negativnih in polnih zgražanja.

Kljub temu, da je bila igrica umaknjena, jo je še vedno mogoče dobiti na spletni strani Skaldic Game, kjer so igrico tudi razvili. Avtor igrice je o njej povedal, da je bila razvita z namenom razburiti ljudi, ki so preveč občutljivi.

Kot je razvidno iz posnetka igrice na portalu Youtube gre za boleče očiten primer transfobije, bifobije in homofobije združene v računalniški igri, ki je dostopna uporabnicam in uporabnikom po vsem svetu. Idejo in delo razvijalcev igrice ostro obsojamo in upamo, da jo bodo kmalu ne samo umaknili, ampak tudi uničili.

Viri:
Tags from the story
More from Urška Balažic

V Južnoafriški republiki bo vrata odprla prva LGBT-osebam prijazna mošeja

Številnim grožnjam in burnim reakcijam navkljub bo v Južnoafriški republiki (JAR) odprla...
Read More

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja