Guverner Cuomo: radikalno konservativni in homofobni ljudje v New Yorku niso dobrodošli

alg andrew cuomo

Pretekli petek je guverner ameriške zvezne države New York, Andrew Cuomo, gostoval v radijski oddaji, kjer je pogovor, med drugim, nanesel tudi na spore znotraj republikanske stranke. Napetosti v republikanski stranki so se pojavile med zmerno konservativnimi članicami in člani stranke ter tistimi, ki imajo ekstremna prepričanja.

Guverner Cuomo je prepričan, da glavni problem radikalnih republikank in republikancev ni on ali člani in članice demokratske stranke, temveč je problem njihova notranja nekonsistentnost. Po njegovem mnenju ti posamezniki in posameznice, ki so nasprotniki splava in homoseksualnosti ter zagovorniki orožja, v zvezni državi New York s svojimi prepričanji nimajo kaj iskati.

Če je govora o zmernih republikancih in republikankah, ki zastopajo zvezno državo New York v senatu, so seveda v državi dobrodošli, dodaja guverner. Stališča, ki pa prihajajo iz skrajne desnice pa niso stališča države, še dodaja.

Končno smo lahko priče jasnemu in glasnemu nasprotovanju skrajno konservativnim prepričanjem s strani višjega političnega predstavnika. Upamo, da dejansko tako misli in da ni bila to zgolj ena od potez za pridobivanje podpore. V vsakem primeru pa je tovrstna podpora LGBT skupnosti in vsem aktivistkam in aktivistom dobrodošla in lepo bi bilo, če bi njegovemu zgledu sledili še kje drugje v ZDA in po svetu.

 

Viri:
More from Urška Balažic

Facebook ponudil nešteto možnosti pri določitvi spola

Pred dobrim letom je Facebook razširil svoj spekter pri izbiri spola iz...
Read More

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja