Transspolnost v stripu: Večer s Sophie Labelle, striparko, transfeministko in aktivistko

transpolne-perspektive-02

transpolne-perspektive-02

17. marec I 19.00 I Pritličje, Mestni trg 2, Ljubljana

 Zavod TransAkcija in Pritličje vabita na drugi dogodek v sklopu ciklaTranspektive. K nam prihaja svetovno znana transspolna striparka, aktivistka in transfeministika Sophie Labelle, ki živi v Montrealu, trenutno pa je na evropski turneji. Najbolj znana je kot avtorica stripov Assigned Male, v katerih se preko transspolne protagonistke Stephie in drugih raznolikih transspolnih likov na kritičen, iskren, mestoma komičen, a vedno zelo pronicljiv način, loteva številnih zelo pomembnih tem v povezavi s transspolnostjo. Labelle tako prevprašuje obstoječe norme, stereotipe, predsodke v obstoječem družbenem sistemu, ki med drugim temelji na ne tako komični heteronormativnosti, cisnormativnosti in binarnem spolnem sistemu.

Dogodek bo enkratna priložnost, da skozi strip spoznate vsakdanje izkušnje in zagate transspolnih oseb, kako biti zaveznik transspolnim osebam ter za debato o pomembnih aktivističnih in (trans)feminističnih vprašanjih. Pogovor bo potekal v angleščini, s Sophie pa se bo pogovarjal_a Ana Grm (Zavod TransAkcija)

O Transpektivah

S tem dogodkom odpiramo cikel dogodkov Transpektive, ki ga v sodelovanju s Pritličjem pripravlja Zavod TransAkcija. Transpektive v Pritličje prinašajo kulturne, izobraževalne, filmske in literarne vsebine, ki iz različnih zornih kotov obravnavajo tematike transspolnosti, in, kar je še posebej pomembno, ki jih ustvarjajo transspolne aktivistke_i, umetnice_ki, torej transspolne osebe same. Obljubljamo zanimive goste_je, nova znanja, predvsem pa priložnosti za aktivno sodelovanje pri ustvarjanju prostorov in diskurzov, ki so vključujoči in spoštljivi do transspolnih oseb.

Vabljene_i!

Written By
More from Uredništvo

Cindy Fat

Celebrity Suicides Disco Party Kulturni center Q (klub Monokel in klub Tiffany)...
Read More

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja