Vabljeni na razstavo končnih izdelkov, grafitov, nastalih v projektu Dekontraminacija!

razstava dekontraminacija

razstava dekontraminacija

Otvoritev v sredo, 9. 10. 2013, ob 12.30 uri na Fakulteti za družbene vede. Razstava bo na ogled do 30. 10. 2013.

Pričujoča razstava je kumulacija razmislekov o uličnem sovražnem govoru, njegovi hkratni prikritosti in glasnosti, vseprisotnosti in mimobežnosti. Je rezultat cikla ustvarjalnih delavnic o de-kontaminaciji urbanega, vživljanju v govor ulice in iskanju lastnega glasu. Ime projekta – DekontRaminacija – v sebi združuje glavni sporočili, na kateri opozarja projekt: potrebo po dekontaminaciji našega vsakdanjega, urbanega prostora sovražnega govora ulice ter željo po aktivaciji mladih, da se tovrstnemu govoru zavestno uprejo. Poseganje v urbani prostor je lahko mnogotero, mi smo se poslužili konkretne in neposredne predelave sovražnih sporočil grafitov in oblikovanja lastnih sporočil družbene kritike in strpnosti.

Projekt je vzporedno dokumentiral tudi govor ljubljanskih ulic: na interaktivnem spletnem zemljevidu, ki je dostopen preko naslova http://goo.gl/maps/LokjT, so označene lokacije grafitov s sovražno, družbeno-kritično ali strpno vsebino, opremljene s fotografijami. Namen zemljevida je spremljanje dinamike sovražnega govora v grafitih in street artu ter beleženje odporov in ‘dekont(r)aminiranj’.

Za več informacij o preteklih dogodkih Dekontraminacije glej spletno stran: http://www.appareo.si/category/dogodki/.

Pridružite se nam na sprehodu po poteh ulične umetnosti, gverilskega aktivizma in besed v pločevinkah spreja. Bodite kontra in dekontaminirajte sovraštvo.

Projekt je izvajalo Društvo za odpravljanje socialne neenakosti Appareo, v sodelovanju z Društvom ŠKUC-Kulturni center Q-Klub Tiffany in DIC Legebitra.

Written By
More from Uredništvo

»Srbija bo dobila, kar je iskala«

Danes bi morala ulice Beograda obarvati parada ponosa, a jo je, kot...
Read More

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja