Zadnje 3

Tekmovanje za naslov Mr. Gay Europe 2007 je letos potekalo v Budimpešti. Med 12 finalistov (od 21 udeležencev) se je uvrstil tudi Jernej (Lev) Dermota iz Slovenije, ki so mu sotekmovalci na finalnem večeru podelili laskavi naziv mistra simpatičnosti. Doma ga poznamo predvsem po pevski karieri: med drugim je nastopil na Slovenski popevki in bil leta 2005 zmagovalec Gradevizije.

Od leve proti desni: Marius Svela /Norveška (Mr. Talent), Jackson Nett/Nemčija (Mr. Gay Europe), Lev Dermota/Slovenija (Mr. simpatičnosti) in Stefan Onland/Nizozemska (Mr. izbora gledalcev). Foto: mrgayeurope.com
 

Naslov Mr. Gay Europe je pripadel Nemcu Jacksonu Nettu (25), ki je v svoji predstavitvi povedal, da je bil vrsto let pretežak. Pri 15-ih je shujšal za 25 kilogramov in dejstvo, da se je lahko udeležil tekmovanja, zanj pomeni osebno zmago. Hkrati je dodal, da se zaveda, kako pomembni so vzorniki in zato bo s ponosom predstavljal gejevsko skupnost.

Moto letošnjega, tretjega tekmovanja za naslov Mr. Gay Europe je bil »Združeni v solidarnosti«. Organizatorji so namreč želeli opozoriti na položaj istospolno usmerjenih v vzhodni Evropi. Ne zaman: poljski predstavnik se tekmovanja ni mogel udeležiti, saj je bil tik pred potovanjem žrtev homofobičnega napada v Varšavi.

 

 

Tags from the story
Written By
More from Uredništvo

Šestindvajsetka je zunaj!

Izšla je nova, šestindvajseta številke revije Narobe. V njej izpostavljamo rezultate raziskave...
Read More

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja