Ljubljana Pride 2014

slogan parada 2014 330

Priprave na festival Ljubljana Pride 2014, ki bo letos potekal pod geslom “Ja, in?” so že v polnem teku. Sporočilo prihajajoče parade ponosa je letos osredotočeno na to, da je raznolikost spolnih usmerjenosti in spolnih identitet nekaj običajnega, nekaj, kar družbo bogati, in nekaj, kar že živimo. In čas je, da parada ponosa postane naše vsakdanje življenje, čas je, da si poleg zahtevanja enakosti pred zakonom, vzamemo svobodo biti in živeti. Zato, ker sem lezbijka (gej, bi, trans, queer, inter) … ja, in?

Po treh desetletjih prizadevanj posameznikov in posameznic imamo marsikaj, imamo najstarejši filmski festival v Evropi, nevladne organizacije, lezbično knjižnico, založbe, klube, kavarne, imamo literarne nagrajence in nagrajenke, gejevske in lezbične družine s posvojenimi otroci, dobljene pravne bitke, predvsem pa utrjeno LGBTQI skupnost, ki gradi neprecenljiva prijateljstva in zavezništva.

Teden parade ponosa se bo odvijal med 7. in 14. junijem 2014, s povorko in zaključnim programom v soboto 14. junija.

V sklopu pestrega tedenskega programa bodo vsak dan potekale delavnice za aktiviste in aktivistke ter aktivnosti namenjene spoznavanju in druženju, kot so tweet meet, spoznavni brunch, dan družin in pa lezbični piknik. Večerni program bo namenjen kulturnim, izobraževalnim, umetniškim in zabavnim vsebinam,  ki bodo potekale v različnih urbanih prostorih v Ljubljani, kot tudi v Mariboru in Kopru (Cafe Kolaž, Kino Šiška, BiKoFe, Tiffany, Monokel, Menza pri Koritu, Galerija ŠKUC, Skrito Cafe, Klub Udarnik itd.).

Celoten program tedna lahko v kratkem najdete na spletni strani Ljubljana Pride – www.ljubljanapride.org.

 

More from Urška Balažic

Srbija naj začne upoštevati svoje zakone o zaščiti LGBT oseb

V Srbiji so se pričele razprave o strožjem sankcioniranju nasilja iz sovraštva...
Read More

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja