Zadnje 15

ustanovitelji_200Lgbt-skupnost v Sloveniji je od srede septembra bogatejša za novo društvo. Skoraj natanko 10 let po tem, ko so po zgledu skupine Out in Connecticut ustanovili prvo neformalno lgbt-športno skupino Out in Slovenija, so zdaj njeno delo in obstoj tudi uradno formalizirali. Kot je zapisal predsednik društva Out in Slovenija Andrej Pišl, sicer član upravnega odbora Evropske gejevske in lezbične športne zveze (EGLSF), bo osamosvojeno »Društvo Out in Slovenija postopoma tudi uradno prevzelo aktivnosti, ki so od leta 2003 potekale v okviru istoimenske športno rekreativne sekcije Društva DIH.« Spomnimo, Out in Slovenija od leta 2000 pripravlja številne športne aktivnosti v lgbt-prijaznem in varnem okolju, vključno z udeležbo na mednarodnih športnih igrah EuroGames, Gay Games, Outgames, v okviru Parade ponosa pa so večkrat organizirali tudi mednarodni turnir v bovlingu za geje in lezbijke.

everywhere_150Od aprila naprej v Sloveniji podeljujejo znak »Everywhere«, certifikat družbene odgovornosti, ki označuje varnejša mesta za moške, ki imajo spolne odnose z moškimi. Znak označuje mesta, kjer lahko dobite kondome in lubrikante, informacije o testiranju na HIV in druge spolno prenosljive bolezni in informacije o zdravljenju. V Sloveniji so z znakom »Everywhere« označeni Klub Tiffany, Cafe Open, Klub K4, in Savna Gymansium. Več informacij o projektu in certifikatu: www.everywhereproject.eu.

ban_150guido_johannaGeneralno sekretar Združenih narodov Ban Ki-moon je 17. Septembra pozval vse države k ukinitvi anti-glbt zakonodaje, ki diskriminira geje in lezbijke. Dodal je, da kulturne razlike ne morejo opravičevati diskriminacije. Ko bi se le njegove besede prijele kakšnega kulturno prikrajšanega voditelja …

Bolj na tiho, v prijateljskem krogu, sta se poročila nemški zunanji minister Guido Westerwelle (48) in njegov partner Michael Mronz (43). No, samo da se v bistvu nista poročila, pač pa registrirala. Nemčija namreč še vedno ne dovoljuje homoporok. Merklova, za katero dela Guido, o čem takem zagotovo noče niti slišati. Že junija pa sta se poročili islandska premierka Johanna Sigurdardottir in njena partnerka Jonina Leosdottir. In Islandija, kljub svarjenju tistih s križem in mečem v rokah, še vedno stoji. In nič ne zgleda, da se bo potopila. Life goes on, baby, relax!

Tags from the story
Written By
More from Uredništvo

Bralni krožek Anonymous Readers: Ime mi je Rigoberta Menchú – pričevanje gvatemalske Indijanke

Bralni krožek Anonymous Readers in Lezbično-feministična univerza vabita v torek, 25. februarja 2014,...
Read More

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja