Zadnji

 Prozni prvenec Urške Sterle Vrsta za kosilo, ki je izšel pri lezbični založbi Vizibilija in smo ga predstavili v prvi številki Narobe, je bil izbran med štiri finaliste za Dnevnikovo nagrado za najboljšo domačo zbirko kratke proze Fabula. Čestitamo!

 Na Pošti Slovenija so na prodaj razglednice z motivom dveh objetih fantov, ki se igrata s kužkom. Gejevska estetika je nepogrešljiva (cf. sončna očala), aluzija na gejevsko partnersko življenje pa prav tako (cf. kuža). Morda bo to kartolino domov poslal kakšen od novinarjev, ki v času predsedovanja EU poroča iz Slovenije. Ti so bili ob prihodu v Slovenijo izdatno informirani o naši državi. Na uradni spletni strani predsedovanja EU (www.eu2008.si) jim je na tako na razpolago »Medijski priročnik: Prva pomoč za novinarje«. V poglavju »Kar ste vedno želeli izvedeti, a niste vprašali« tuji novinarji lahko dobijo koristne informacije, kot na primer ta, da je tipični Slovenki ime Marija Novak, tipičnemu Slovencu pa Janez Novak, da slovenske ženske najpogosteje obolevajo za boleznimi ožilja, da Slovenci nismo ponižen in hlapčevski narod in da je slovenščina poseben jezik za zaljubljence.

Nekoliko drugačno zgodbo bo v času predsedovanja pripovedoval Mirovni inštitut, ki bo v okviru Press Pointa tuje novinarje in novinarke obveščal o stanju človekovih pravic v Sloveniji, o položaju manjšin in podobnih temah, o čemer vladni Medijski priročnik ne pove ničesar.

Tags from the story
Written By
More from Uredništvo

Dva svetova Suzane Tratnik

Cafe Open, Hrenova 19, četrtek, 14. januar 2010 ob 19.00 Dva svetova...
Read More

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja