Terme Olimia: Opravičilo zaradi diskriminatorne ponudbe silvestrovanja

olimia izsek

Včeraj je najprej završalo na družabnih omrežjih potem pa še v tradicionalnejših medijih. Terme Olimia so namreč na svoji spletni strani objavile ponudbo Slivestrovnje Olimski prestiž, v kateri so med drugim zapisali, da je silvestrovanje namenjeno izključeno moško-ženskim parom. Po pritisku posameznic, posameznikov, organizacij in medijev so nesprejemljivi opis ciljne skupine spremenili. Ponudba je tako namenjena odraslim parom.

Iz Term Olimia so v izjavi za javnost med drugim zapisali, da se iskreno opravičujejo vsem, ki so jih prizadeli z objavo ponudbe za Silvestrovanje Olimski prestiž na spletu, kjer so skrajno nerodno zapisali, da je namenjeno izključno moško-ženskim parom. Pri tem so pojasnili, da je omenjeno silvestrovanje namenjeno vsem odraslim parom. »Do neljube napake je prišlo, ker smo želeli izpostaviti, da je to romantično in mirno silvestrovanje, zaradi vsebine vsekakor pestrega programa (savna, kulinarika…),  prilagojeno parom, torej ne družinam in zaključenim družbam,« so še dodali.

Pri tem ne gre pozabiti, da lahko prvotni opis ponudbe predstavlja kršitev 3. člena Zakona o uresničevanju načela enakega obravnavanja (ZUNEO), ki prepoveduje diskriminacijo in viktimizacijo, na kateremkoli področju družbenega življenja, kar vključuje tudi dostop do storitev.

Hitro reagiranje različnih posameznic, posameznikov in medijev ter ustrezni popravek opisa in opravičilo vodstva Term Olimia, pa kljub vsemu kažejo na to, da se zavedamo, da je diskriminacija v Sloveniji nesprejemljivo dejanje. Mehanizme vključevanja in nediskriminacije je treba zavestno upoštevati na vsakem koraku našega delovanja. Nenamernost, ki običajno izhaja iz nevednosti, ne more in ne sme biti večni izgovor za gledanje čez prste tistim, ki diskriminirajo. Nenamerna diskriminacija je namreč še vedno diskriminacija z realnimi negativnimi posledicami.

 

Vir:
Written By
More from Eva Gračanin

Začenja se 33. festival LGBT filma

Že danes se z OFF programom v Klubu Tiffany na Metelkovi v...
Read More

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja