45 nebeških dni – III. del

Na Narobe blog se vrača Filip. Prerastel je okvirje prvega avtobiografskega romana Rumeni lakasti čeveljci in zdaj poganja nove zgodbe izpod prstov avtorja Aleša Čakša. Celoten roman, ki bo vseboval tudi še ne objavljena poglavja, bo izšel predvidoma jeseni 2022. Do takrat pa lahko odkrivate Filipov svet vsak drugi četrtek vse do 1. septembra.

Padraig

Zlepa je ni našel. Temple bar ni bil velik, a Flore ni bilo nikjer. Usedel se je za šank in se lotil še njenega piva. Deborah ga ni več zanimala, pa še njen fant mu je spuščal jezne signale. Kmalu se je Flora le prikazala, a ni bila sama.

Predstavila mu je Padraiga, čednega in rahlo sramežljivega rdečelasca. Zapletli so se v pogovor in se pošteno napili. Padraig se je do konca in naprej zagledal v Floro. Ni ga ustavilo, da sta morala Filip in Flora čez dva dni odpotovati v Newcastle in da se nikoli več ne bosta videla. Flora ga je čisto obnorela, v izlivanju čustev in dajanju komplimentov pa je bil nadvse prikupen in duhovit.

Polomljena tuš ročka

Lisbeth je bila čudno bitje. Filip in Flora je nista kaj prida zanimala, očitno zgolj tistih 30 evrov, ki jih je zaslužila za njune nočitve v skromno opremljenem stanovanjcu. Eno popoldne so sicer staknili glave in začeli debato, a se je Filip hitro namrščil proti njej, ker seveda ni vedela, kje je Ljubljana. Pa tako pametni naj bi bili Nizozemci. Na skrivaj sta se s Floro iz nje norčevala in se prav nič se nista obremenjevala, ko sta ji tik pred odhodom polomila tuš ročko. Pravzaprav sta se izdatno zabavala.

Newcastle

Dublin jima je zlezel pod kožo. Težko sta ga zapuščala, a čakala ju je nova dogodivščina. Flora je morala Padraigu obljubiti, da se s Filipom po Newcastlu spet vrneta in še nekaj dni preživita v Dublinu. Ni skrivala, da ji Padraigova naklonjenost prija, še manj pa sta imela s Filipom težavo vrniti se v Dublin, ki je bil z guinness pivom, Temple barom in temperamentnimi mladimi ljudmi kot nalašč za divje zabave.

A ko sta se z avtobusom peljala proti Newcastlu, sta ob pogledih na sanjsko naravo z nešteto odtenki zelene hitro pozabljala Dublin in samo še nestrpno čakala, da izstopita in se predata novim zgodbam in začutita cirkuški utrip življenja.

__________________________________________________________

Foto: Jure Makovec

Avtor o avtorju

Že kot majhen sem vedel, da bom pisal, najprej kot novinar, potem pa … hm, morda celo knjiga. Leta 1996 sem na FDV diplomiral iz novinarstva, čez dve leti opravil še specializacijo iz komunikologije na University of Amsterdam.

Dolga leta sem delal kot novinar in urednik na Delu, predvsem sem pisal o šolstvu, tudi za Sobotno prilogo. Leta 2008 sem odšel na Finance in začel kmalu urejati modno in lifestyle revijo TRENDI. V tem času sem zelo od blizu spoznal svet modne industrije, ki me je zanimala tako močno, da sem lani spomladi ustanovil svojo modno znamko Alessio. S TRENDI sem končal, ko sem zapustil Finance in šel na samostojno pot.

Zdaj urejam lifestyle revijo Goodlife (izhaja z Delom) in časopis H.I.M. (Večer). Vmes sem naredil prvo kostumografijo za predstavo Artemisia, Srečanje, ki je doživela premiero leta 2021, in istega leta izdal avtobiografski roman Rumeni lakasti čeveljci. Vsebina se mi zdi nadvse primerna za bralke_ce Narobe.si. Morda si bi kdo lahko z mojim pisanjem pomagal_a, si odgovoril_a na kakšno vprašanje, ki jo_ga muči, se lažje odločil_a za homoseksualnost, bil_a bolj odločen_a na poti v življenje geja ali lezbijke.

Tags from the story
Written By
More from Aleš Čakš

Rumeni lakasti čeveljci – XIV. del

Objavljamo zgodbe iz avtobiografskega romana v nastajanju z naslovom Rumeni lakasti čeveljci...
Read More