Danes zelena luč, kaj pa v petek?

minis

minisDanes je zasedal Odbor za delo, družino, socialne zadeve in invalide in z osmimi glasovi za in petimi proti podprli sklep, da ustavno sodišče presodi ustavnost referendumske pobude o družinskem zakoniku. Vendar pa ta zelena luč še ni dovolj. O tem bodo na petkovi seji odločali se na seji Državnega zbora. Pričakuje se, da bo Državni zbor potrdil sklep odbora, kar bo do odločitve Ustavnega sodišča tudi ustavilo zbiranje podpisov za referendum.

Jutri se namreč začenja 35 dnevno zbiranje podpisov nasprotnikov Družinskega zakonika za razpis referenduma. Pred upravnimi enotami naj bi okrog sto prostovoljk in prostovoljcev t. i. Civilne iniciative pozivalo ljudi k podpisovanju za referendum.

Pater dr. Strehovec, ki vodi kampanjo nasprotnikov človekovih pravic gejev in lezbijk, je že večkrat napovedal, da bodo v primeru zaustavitve referenduma podprli spremembo ustave po madžarskem vzoru.

Z drugimi besedami: v naslednjih tednih bo na tehtnici vprašanje, ali imajo v Sloveniji vsi enake pravice in ali si vsi otroci – ne glede na to, v kakšni obliki družine živijo – enake pravice ali pa je Slovenija država prvorazrednih, drugorazrednih in tretjerazrednih državljanov.

Written By
More from Uredništvo

Prilezli do 56. člena Družinskega zakonika

Odbor za delo, družino, socialne zadeve in invalide je nadaljeval z drugim...
Read More

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja