Demokracija je spet dobila buško

kresal

kresalS temi besedami je na današnji tiskovni konferenci pravosodni minister Aleš Zalar obsodil homofobične napade na Cafe Open. Zavzel se je za več pogovora o vprašanju različnosti že v šolah,  predvsem pa za jasno sporočilo, da se svoboda določenega posameznika konča s svobodo drugega posameznika.

Nasilje je obsodila tudi notranja ministrica Katarina Kresal, ki ugotavlja, da je sovraštvo do istospolno usmerjenih posameznikov globoko zakoreninjeno v Sloveniji in da k temu prepogosto prispeva tudi politika sama. »Menim, da moramo vsi storiti vse, da preprečimo tak nesprejemljiv način izražanja mnenj.«

Medtem ko se je Zalar pozval ljudi, naj se do takih dejanj opredelijo, jih obsodijo in zavzamejo pozicijo ničelne tolerance, Katarina Kresal obljublja, da se bo tudi letos udeležila Parade ponosa in s tem jasno pokazala, da teptanje človekovih pravic ni sprejemljivo.

Pred Cafejem Open so medtem žaljive napise delno prelepili z drugačnimi napisi, a razdejanje, ki se je zgodilo v noči s petka na soboto še vedno ostaja vidno na zidovih gejem in lezbijkam prijaznega lokala.

Mitja Blažič je ob ponovnih napadih na Cafe Open poudaril, da so napadalci na Cafe Open »že večkrat pokazali, da so vsega sposobni, da nimajo nekih temeljnih vrednot in da očitno verjamejo v jezik nasilja in sovraštva. Njihov temeljni namen po mojem prepričanju je, da bi nas prestrašili, da ljudje ne bi prihajali na dogodke ob Tednu Parade ponosa, da ne bi prišli na parado. A mislim, da bodo dosegli ravno nasprotno – da bodo ljudje množično zavrnili to sovražnost in solidarno prišli na Parado ponosa, tudi mnogi, ki sploh niso mislili priti.«

Written By
More from Uredništvo

Švedska vlada podpira prisilno sterilizacijo trans oseb

Skupina za LGBT pravice pri Evropskem parlamentu je včeraj sporočila, da švedska...
Read More

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja