Dve iz Indije

indija1

indija1V Indiji so prejšnji petek začeli predvajati film, ki je nekakšen indijski odgovor na Goro Brokeback. Dunno Y… Na Jaane Kyun je gejevska romanca, ki pa je nekateri mumbajski kinematografi ne bodo predvajali. Čeprav je film prestal državno filmsko cenzuro, so distributerjem iz Cinemaxa sporočili, da filma pri njih ne bodo vrteli, ker je za njihovo družinsko publiko preveč ekspliciten.

Potem ko so že v Pakistanu hidžre dosegli/e, da je tretji spol tudi uradno priznana kategorija in se nekaj podobnega dogaja tudi v Indiji, je zdaj v indijskem Delhiju lokalna oblast sporočila, da bodo hidžram, ki prebivajo v tem mestu, zaradi njihovega težavnega položaja podelili pravico do mesečne rente, ki bo znašala 1000 rupij (pribl. 16 evrov).

Predvidevajo, da v Indiji živi okrog 1,5 milijona hidžer, in čeprav jih tradicionalno obkrožajo vraževerje in miti, so v moderni družbi deležni vsega drugega kakor strpnosti. Mnogim se družine odrečejo, zelo težko se zaposlijo, zato so večkrat prisiljeni/e v beračenje in prostitucijo. Nekateri/e se živijo tudi s plesom na porokah in izrekanju blagoslovov.

Več:

Promo video >>>

Predstavitev filma >>>

 

Written By
More from Uredništvo

Medo žur

Žur za vse medvede in njihove občudovalce. Vabljeni v klub Tiffany v...
Read More

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja