Facebook prepoznal istospolna partnerstva

Facebook

FacebookFacebook je vstopil v 21. stoletje in končno posodobil možnosti, ki jih uporabniki in uporabnice lahko izberejo, ko določajo svoj zakonski stan. Do sedaj so uporabniki lahko izbirali med »samski«, »v zvezi z«, »zaročen«, »poročen«, »je zapleteno«, »vdovec«, »ločen« in »v odprti zvezi«, zdaj pa so k temu naboru dodali še »istospolna partnerska skupnost«.

Tiskovni predstavnik Facebooku je dejal, da je bila uvedba te kategorije ena od najpogostejših zahtev oziroma prošenj uporabnikov Facebooka.

oat: left; margin-right: 5px;” class=”outline” alt=”Facebook” src=”images/stories/Facebook.jpg” height=”201″ width=”250″ />Facebook je vstopil v 21. stoletje in končno posodobil možnosti, ki jih uporabniki in uporabnice lahko izberejo, ko določajo svoj zakonski stan. Do sedaj so uporabniki lahko izbirali med »samski«, »v zvezi z«, »zaročen«, »poročen«, »je zapleteno«, »vdovec«, »ločen« in »v odprti zvezi«, zdaj pa so k temu naboru dodali še »istospolna partnerska skupnost«.

Tiskovni predstavnik Facebooku je dejal, da je bila uvedba te kategorije ena od najpogostejših zahtev oziroma prošenj uporabnikov Facebooka.

Vendar pa se ne veselite prekmalu. Ta opcija zaenkrat še ni ponujena uporabnicam in uporabnikom v Sloveniji. Čeprav tu od leta 2005 poznamo institut »registriranega partnerstva« za istospolne pare, slovenski prevod Facebooku tega ne upošteva (morda se bo kaj spremenilo, če bo sprejet Družinski zakonik). Status »istospolna partnerska skupnost« (oziroma »civil union« ali »domestic partners«) zaenkrat lahko izberejo gejevski in lezbični pari v ZDA, Veliki Britaniji, Franciji, Kanadi in Avstraliji.

Written By
More from Uredništvo

Mozetičeva zbirka med finalisti za nagrado Lambda

Iz Društva ŠKUC so sporočile_i, da bodo v ZDA  letos že enaintridesetič...
Read More

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja