Homofobni napad v Makedoniji

we_support_300

we_support_300Pred kratkim smo poročali o intenzivni homofobni kampanji, ki so jo v zadnjih tednih pripravili makedonski desni oblastniki skupaj s provladnimi mediji in konservativnimi civilnimi iniciativami. Prebivalci države, ki se na vsakem koraku kiti z Aleksandrom Velikim Makedonskim (pozabljajo pa na njegovega ljubljenega Hefajstiona), so sporočilo očitno razumeli in tako lahko danes že poročamo o resnem homofobnem napadu.

Po poročanju nevladne organizacije LGBT Združeni Makedonija (LGBT United Macedonia) so sinoči, okrog 21. ure, neznanci napadli njihovega predsednika Alena Shakirija. Ko se je zvečer vračal proti domu,  je slišal neznance kričati »Peder! Homo! Vsi boste umrli!«. V strahu, da je v nevarnosti, je pričel teči, vendar sta ga napadalca dosegla in ga začela silovito udarjati v trebuh. Napadeni se jim je uspel izviti in zbežati ter poklicati ostale člane svoje organizacije. Napad so kasneje skupaj prijavili policiji, kjer pa, tako poročajo na enem od socialnih omrežij, niso bili deležni profesionalne obravnave. Tudi drugi članice in člani organizacije LGBT Združeni Makedonija v zadnjem času poročajo o pogostih verbalnih in fizičnih napadih nanje.

Sicer pa lgbt osebe z vseh koncev Evrope v teh dneh na osebnih profilih in Facebook strani LGBT Združeni Makedonija objavljajo svojo sporočila podpore. Fotografijo z napisom »Podpiram LGBT pravice v Makedoniji!« smo prispevali tudi iz uredništva Narobe bloga. Vabimo, da se nam pridružite.

Mitja Blažič

Poziv LGBT Združeni Makedonija >>>

Narobe blog: Vihar homofobije v Makedoniji >>>

Written By
More from Uredništvo

Na vrhu Crossfita lezbijka

Nocoj ponoči se je končalo tridnevno tekmovanje v Crossfitu, ki je nekakšna...
Read More

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja