Na vrhu Crossfita lezbijka

crossfit

crossfitNocoj ponoči se je končalo tridnevno tekmovanje v Crossfitu, ki je nekakšna oblika odprtokodne telovadbe. Zmagovalka v ženski kategoriji je postala Kris Clever, osemindvajsetletna lezbijka iz Združenih držav Amerike. Novica bi se bržkone neopažena zgubila v informacijskem smetnjaku, če ne bi bil Crossfit pri nas tudi na lezbični in gejevski sceni vse bolj priljubljena oblika telovadbe.

Zasluge za to si lasti Crossfit Plamen in Katarina Višnar, ki je zmago Clever na svojem blogu pospremila z naslednjim komentarjem: »Zmago […] je odnesla ženska, že vseskozi v popolnem nasprotju od imidža dolgolase strejtke, kakršno fura CF mainstream in ki očitno nima potrebe, da bi se prilagajala pričakovanjem večine. Preferira ženske, pravi njen fb profil. Seveda se je med spletnimi komentarji na CFG takoj znašel en rupar po ameriško, ki bi Kris Clever dal na pregled mednožja, da bi se prepričal, če gre res za žensko.«

Tekmovanje v Crossfitu poteka tako, da se tekmovalci pomerijo v različnih vajah, ki pa se vsako leto spreminjajo. Nabor vaj je znan šele nekaj dni pred začetkom tekmovanja. To pomeni, da se morajo tekmovalci na igre v Crossfitu pripravljati, ne da bi vedeli, kakšen bo pravzaprav format tekmovanja.

Written By
More from Uredništvo

Legebitrin poletni tabor

Kot vsako leto, od 1764 naprej, prostovoljci Legebitre organizirajo tradicionalno legendaren Mladinski...
Read More

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja