Izšla je nova, štiriindvajseta številka Narobe

naslovnica - mala

naslovnica - malaV novi številki Narobe smo v ospredje postavili spletne zmenkarije. Kako pogosto se spoznavamo prek spleta, katere laži si pri tem izmenjujemo, kako hitro prestopimo iz virtualnega v realni svet in zakaj je toliko ljudi razočaranih, ko se z osebo, ki so jo spoznali na internetu, srečajo v živo? O tem v osrednji temi novega Narobe.

Ne spreglejte tudi dveh velikih intervjujev z dr. Marino Gržinić in Barbaro Hammer.

Barbara Rajgelj v svoji kolumni ugotavlja, da ni nemogoče, da smo zmotljivi in manjši od svojih predstavi, Andrej Zavrl je napisal hvalnico Facebooku, Suzana Tratnik pa obupano išče radikalne feministke. Mitja Blažič spoštovanje človekovih pravic primerja s Kristusovim naukom, Simon Maljevac poroča s Kosova, kjer “sloni letijo po zraku”, dr. Anja Kopač Mrak pa leto pozneje obuja spomine na Družinski zakonik – zakon, ki ni bil sprejet, a je v mnogočem spremenil naš pogled.

Ne spreglejte tudi odlične analize Dalijeve slike Narcisova metamorfoza, reportaže o radijski oddaji Lezbomanija, portreta patriarha gejevskega gibanja Harryja Haya, pogovora z gejem iz enega od slovenskih odbojkarskih klubov … Predstavljamo in ocenjujemo nove knjige, filme, plošče, gledališke predstave … in še veliko tega.

Želimo vam prijetno branje.

Narobe je brezplačno dosegljiv na spletu (glejte zavihtek “zadnji narobe”, kjer ga dobite v pdf, flash in html različici), na običajnih glbt-prijaznih mestih (seznam v zavihku “naročanje”), uradno lansiranje 24. številke Narobe pa bo 9. marca v Roza baru v kavarni Metropol in nato v K4 (oboje Kersnikova 4, Ljubljana).

Written By
More from Uredništvo

Francija uzakonja istospolne zakonske zveze

Francoski parlament (na fotografiji) je v soboto potrdil najpomembnejši člen predloga zakona,...
Read More

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja