Klub Tiffany / Kulturni center Q: Tedenski napovednik 13.11.2015

unnamed copy copy copy copy copy copy

POP NATION

unnamed copy copy copy copy copy copy

POP NATION je sproščena petkova zabava, kjer smo LGBT osebe lahko to kar smo. Svobodni in sproščeni ljudje! In Pop Nation se po navadi ne vpleta v politiko. A tokrat ne moremo ostati tiho in si izmišljevati besedil, ki vas vabijo na zabavo. Ne. Ne tokrat. Naše pravice so spet napadene. Spet so na referendumu. Temu zatiranju se lahko upremo le tako, da se aktivira slednji_a posameznik_ica v naši družbi! Zato vas Klub Tiffany in POP Nation pozivata k aktivaciji! Aktiviraj svoje sorodnike in prijatelje, da bodo glasovali ZA! Pridruži se organizacijam, ki sodelujejo v kampanji! Razmisli kaj lahko storiš in kaj lahko prispevaš ZA svobodno družbo!

Seveda pa tudi ta petek nadaljujemo s sproščenim in odbitim POP nation partijem, kjer bosta za svobodo glasbo vrtela

DJ Duki in DJ Protein
____________________

Vstopnina/entrance:
3 eur < 24h > 5 eur
____________________

Kulturni center Q
Škuc

 

 

VOGUE w/ RUSHMORE (Trax Couture/ UK)

unnamed 1

Vogue kot moderen, stiliziran, ikoničen, če ne celo kulten ples, predstavlja enega izmed temeljnih stebrov Ball subkulture, ki v zadnjem desetletju ponovno doživlja večjo prepozavnost tako v glasbenem kot v plesnem svetu. Ball, primarno omejen na ameriška urbana središča z meko v New Yorku, je svoj vrh dosegel v 90-ih letih. Takrat je subkultura, sestavljena pretežno iz črnske in latino gay in transgender populacije, svoja sporočila, izražena na plesnih performansih in tekmovanjih (ti. Ballroomih), prenesla tudi v druge svetovne metropole. Čeprav je tedaj vogue na MTV spravila tudi sama kraljica popa Madonna, ballroom v glasbenem smislu še vedno ostaja zvest housu iz 80-ih in 90-ih. Sampli legendarnih hitov, kot sta na primer The HA Dance ali Cunty, in four-to-the-floor ritem še vedno tvorijo jedro produkcije velikih sodobnih ustvarjalcev, kot so MikeQ, Vjuan Allure in Divoli S’vere, te elemente pa z drugimi žanri, predvsem hip-hopom, grimom in raznovrstnimi klubskimi podžanri, odlično kombinirajo producenti in DJ-ji založb, kot so Qween Beat, Night Slugs in Trax Couture.

Za primeren prikaz ballroom atmosfere smo v Klub Tiffany povabili enega glavnih ambasadorjev vogue/ballroom kulture v Evropi: Rushmore je ustanovitelj izjemno obetavne založbe Trax Couture in istoimenske linije oblačil ter glavni organizator in promotor inovativnih londonskih dogodkov House of Trax, na katerih redno gosti največja imena iz ghetto bass sveta (npr. DJ Assault, Tyree Cooper, DJ Sliink, DJ Earl, J-Cush, MikeQ itd.).
Da tudi sam velja za odličnega producenta in DJ-ja, dokazujejo njegove izdaje na založbah, kot so Sound Pellegrino, Hot Haus, Astral Plane in Unknown to the Unknown, ter redne radijske oddaje na trenutno najbolj vročih postajah NTS in Radar Radio.

Za dodaten dvig temperature in stopnje glamurja v klubu bodo poskrbeli najbolj fab plesalci in plesalke v mestu s svojimi ekskluzivnimi runway izhodi. DJ-i kolektivov Bojler, Don’t Make New people, CUF in Sezam pa bodo zadolženi za celonočno tresenje Tiffanyja in Monokla.

♚BALLSROOM♚

RUSHMORE (Trax Couture, House of Trax/ UK)
https://www.facebook.com/rushmoretrax
https://soundcloud.com/rushmore
Felis Catus & Softskinskon (DMNP, Sezam)
DVS & Futon (CUF, Bojler)
Levanael (Sezam)
TMA (Bojler)

VJ SMECH (CUF)
Decor by Bojler.

Vogue / Club / House / Trax / Bass

♚BALLERSROOM♚

DJ Peglasus (Bojler)
Moe Lester (DMNP)
Žakpižon (DMNP)
KMN (Bojler)

Bass / Trap / Footwork / Ghetto

♛DANCERS♛

★ Van Der Roudi
★ Magician Zero
★ Noemi
★ Alena Spazmova
★ Giselle La Brunette
★ Elektro Karmen

● Vstopnina: 6 EUR

● INFO:
Klub Tiffany in Monokel
14. 11. 2015
23 – 06

https://www.facebook.com/klubtiffany
https://www.facebook.com/StudioBojler
https://www.facebook.com/DontMakeNewPeople

LGBT aktivizem

unnamed 2

  • torek | 17. november 2015, 19:00

V prihodnjem mesecu naj bi se zopet udeležile_i referenduma, na katerem bomo volivke_ci odločale_i o izenačitvi zakonskih pravic istospolnih parov s pravicami raznospolnih. Na naslednjem pogovornem večeru v klubu Tiffany bomo zato razmišljali_e o referendumu in kampanji, ki se bo kmalu pričela, ter o vlogi aktivizma in aktivistk_ov pri zastopanju interesov LGBT skupnosti.

Kaj pomeni biti aktivist_ka? Ali imamo občutek, da v zadostni meri zastopajo naše interese? Ali smo sploh seznanjeni z njihovim delom in ali se zavedamo vrednosti njihovega prispevka k spremembam v družbi? Poleg tega se bomo pogovarjale_i tudi o tem, kaj posameznico_ka sploh loči od LGBT aktivistov in kako lahko vsak_a aktivno sodeluje  v družbeno-političnih angažmajih.

Torej vabljene_i na sproščen pogovor v klub Tiffany 17. 11. 2015.

Pogovor bo moderiral Aljaž Kalčič.

Dogodek podpira MOL – Urad za socialo.

Written By
More from Uredništvo

Odprta razstava vrtnice za Jeana Geneta

V torek so v Zaklonišču 2 v Parku slovenske reformacije v Ljubljani...
Read More

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja