Klub Tiffany / Kulturni center Q: Tedenski napovednik 20.5.2015

street art

PRIDEm delavnice: Street Art

street art

Parada ponosa se letos začenja že takoj po praznikih, in sicer z delavnicami. Tudi letos se bo del paradnega programa odvijal v ŠKUC – Kulturnem centru Q (Klubu Tiffany). Tako se lahko tekom maja spoznavaš z grafitiranjem in izdelavo šablon, sodeluješ pri kreiranju sloganov ter izdeluješ material za Parado ponosa.

21. maj, 16.00 – 19.00
23. maj, 16.00 – 19.00 – prijava za zadnje srečanje ni potrebna, saj bo delavnica odprta za vse in namenjena izdelavi transparentov za Parado ponosa

Delavnica za mlade LGBT aktivistke_te, za vse tiste mlade LGBT osebe, ki imate nekaj za povedati, ki gledate okrog sebe in vidite koliko stvari na tem svetu bi bilo potrebno spremeniti. Če vas zanimajo kreativni pristopi do tega, kako lahko v javnem prostoru, na ulici ali trgu uprizorimo akcije, ki jasno sporočajo drugim naše ideje; ali pa kako dobro zastaviti idejo grafita ali kake druge oblike poulične umetnosti, potem je tale delavnica prav za vas.

Podrobneje se bomo dotaknile_i naslednjh vprašanj in tem:
• Spoznale_i se bomo s koncepti poulične umetnosti in z nekaj praktičnimi tehnikami in primeri iz ljubljanskih ulic
• Na drugem dnevu delavnice, udeleženci_ke v praksi udejanjijo svojo idejo in izdelajo vse praktične pripomočke potrebne za izvedbo ideje na Paradi ponosa (transparente, plakate, napise…)

Delavnice so namenjene enakovredno vsebini in obravnavanim temam, kot tudi druženju mladih LGBT oseb. Namenjene so izražanju, oblikovanju mnenj, kreativnosti, aktivizmu in sproščenemu ustvarjalnemu druženju. Temeljijo na metodologiji neformalnega izobraževanja.

Delavnice so odprte narave, se pravi da lahko pride vsak_a, ki se prepozna kot LGBT oseba in ga_jo tematika in tovrstno druženje zanima.

Delavnica bo razdeljena na več sklopov, in sicer:
* predstavitev Dekontraminacije in kontra-naracije, grafitov in street art, praktični uvod in izdelava šablon za PRIDEm 2015
* brainstorming sloganov za Parado, priprava načrta za celostno akcijo (grafiti, nalepke)
* izdelava materiala za Parado (+ druge akcije v manjših skupinah)
* izdelava materiala za Parado (+ druge akcije v manjših skupinah)

Delavnice bo izvajala Nina Perger iz Društva Appareo.

FB – Street Art delavnica

 

PRIDEš na Kavarniški večer?

kavarniški PRIDEm

  • četrtek | 21. maj 2015, 20:00

Tokrat bomo v objemu terase v Tiffanyju in ob osvežilnih ledenih čajih (domačih! :)) ter krepčilnih prigrizkih imeli_e priložnost povedati svoje.

Moči bomo združili_e s PRIDEm delavnico o grafitih in street artu ter poprimili_e za pločevinke spreja in si ustvarili_e čisto svoje slogane ter transparente za letošnjo parado ponosa.

Se vidimo 🙂

—————————–

Projekt Kavarniški večeri je nastal s ciljem odpiranja javnega prostora LGBTQ ustvarjalkam_cem na vseh področjih umetnosti in želje po ustvarjanju novega prostora za druženje, uživanje ob glasbi, skodelici čaja ali kave, smehu in dobri družbi. Namen projekta je ponuditi mladim ustvarjalkam_cem prostor, v katerem bodo lahko zablestele_i s svojim talentom in hkrati gledalkam_cem ponuditi vsebine, ki so sproščene, kvalitetne, spontane, naše. Vsak drugi četrtek se klub Tiffany prelevi v elegantno kavarno, ki vabi k posedanju, uživanju ob najljubši pijači in predajanju umetniškemu programu, ki ga za obiskovalce-ke pripravljajo mladi.

Vabimo vse LGBTQ ustvarjalce_ke, glasbenike_ce, gledališčnike_ce, plesalce_ke, slikarje_ke in ostale, da predstavijo svoja dela publiki in se z nami podružijo. Če želite predstaviti svoje delo na Kavarniškem večeru, nam pišite nadrustvo.appareo@gmail.com ali kulturnicenterq@gmail.com.
Kavarniške večer organizirajo Društvo informacijski center Legebitra, Klub Tiffany (ŠKUC – Kulturni center Q) in Društvo Appareo.

Projekt podpira Urad za mladino pri Mestni občini Ljubljana.


POP NATION – Vrtne dogodivščine

 
pop vrtne

Na vrtu kluba Tiffany so se v preteklosti dogajale tako vesele kot tudi škandalozne prigode. Ena rednih obiskovalk je tudi velecenjena umetnica, performerka, pesnica in zabavljačica Heidi Bouqet, ki je ravno na vrtu kluba Tiffany dobila navdih za prepesnitev popevke iz šestdesetih. Za to prepesnitev se številni slovenski kritiki strinjajo, da je eden vrhuncev novodobne slovenske poezije:

„Pridi v Tiffany,
tam so lučke pisane,
črne stene in klopi.“

In kaj je na številne pohvale ter več kot ugodne kritike izjavila Heidi Bouqet? Dejala je:
„Imejmo se fajn!“.

Klub Tiffany – kraj navdiha.

Dj Zois

____________________

Vstopnina/entrance:
3 eur < 24h > 5 eur
____________________

Kulturni center Q
Škuc

 

EVROSONG PARTY

evrosongparty

Evrosong party se ponovno vrača v klub Tiffany!

Ob največjem Jedlinem, pardon, gejevskem glasbenem prazniku Vas zato vabimo, da se v soboto zvečer ob zimzelenih evrovizijskih pesmih in najnovejših skladbah iz evrovizijskega odra pozibavate ali pa noro naplešete do onemoglosti.

WELCOME DRINK za prve obiskovalce.

Dj Protein
Dj Duki

____________________

Vstopnina/entrance:
3 eur < 24h > 5 eur
____________________

Kulturni center Q
Škuc

____________________

ŠKUC – Kulturni center Q obvešča:

Klub Tiffany predstavlja varen prostor, ki ga sooblikujemo vsi, namenjen GLBTQ skupnosti, kjer je prepovedano vsakršno verbalno ali fizično nasilje. Prav tako se ne tolerira homofobije, transfobije, seksizma, nacionalizma, rasizma in drugih oblik zatiranj.

Vse obiskovalce/ke prosimo, da to upoštevajo in hkrati opozorijo ekipo na pojav nasilja. To lahko storite osebno ali nam pišete na kulturnicenterq@gmail.com in FB stran kluba Tiffany.

Written By
More from Uredništvo

II. usposabljanje za moderiranje sovražnih in žaljivih spletnih komentarjev – nove prijave

Društvo informacijski center Legebitra in Društvo Appareo v sodelovanju s Spletnim očesom...
Read More

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja