Skupinska poroka različnih parov na grammyjih

grammy 330

Danes zjutraj po srednjeevropskem času je poleg dobitnic in dobitnikov prestižnih glasbenih nagrad grammy proslavljajo tudi 34 parov različnih spolnih usmerjenosti. Med slovesno podelitvijo v Staples centru v Los Angelesu jih je namreč poročila Queen Latifah, in sicer ob spremljavi skladbe »Same Love« rap izvajalcev Macklemorja in Ryana Lewisa in sklade »Open Your Heart« kraljice popa Madonne.

Queen Latifah, izvajalka rapa, igralka in performerka, je po izvedbi poročnega obreda dejala, da ji je zvezna država Kalifornija odobrila začasno dovoljenje za izvrševanje poročnih obredov, zato so omenjeni pari tudi uradno skočili v zakonski stan. Dodala je, da se veseli dneva, ko bo izvrševanje zgodovinskih poročnih obredov, kot je bil ta, postalo del norme – normalno, ne ekstra, ekstra posebno. Meni, da so pari zelo pogumni, da so se poročili pred 100 milijoni ljudi.

Poročni obred je v medijih povsem zasenčil dobitnike in dobitnice grammyjev, ki jih za najboljše dosežke na glasbenem področju podeljujejo že od leta 1959. V 82. kategorijah so na 56. podelitvi med drugimi slavili:

  • Skupina Daft Punk  za najboljši album leta z naslovom Random Access Memories
  • Rap duo Macklemore in Ryan Lewis za najboljša nova izvajalca (očitno se splača podpreti raznolikost)
  • Lorde za najboljšo samostojno pop izvedbo – Roylas
  • Skupina Imagine Dragons za najboljši rock izvedbo– Radioactive
  • Rhianna za najboljši sodobni urbani album z naslovom Unapologetic

Že lani so na grammyjih številni nominirani in nagrajeni glasbeniki in glasbenice z izjavami podprli enakopravnost istospolnih parov in se zavzeli za legalizacijo porok istospolnih parov, o čemer smo poročali tudi na Narobe blogu. Grammyji se tako vzpostavljajo kot še eno svobodno in vključujoče okolje za LGBT-osebe.

 

Viri:
Written By
More from Eva Gračanin

Proktolog žaljiv do svojega pacienta

  Na homofobna tla nas je spet pribil odgovor Odbora za pravno-etična...
Read More

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja