Nogometni navijači in navijačice proti homofobiji

alerta

alertaMedtem ko nestrpno čakamo na izide glasovanja v francoskem parlamentu o predlogu zakona, ki podeljuje enake pravice in dolžnosti istospolnim in raznospolnim parom, in Francijo zajema val homofobije, vam v krajšanje čakanja sporočamo naslednjo vest.

Navijači in navijačice nemškega nogometnega kluba St. Pauli so se povezali z antifašistično mrežo Alerta in se uprli globoko zakoreninjeni homofobiji v športu, še posebej nogometu. Na nogometni tekmi s klubom iz Paderborna so navijačice in navijači na tribunah razvili mavrične plakate, fotografije istospolnih parov in velikanski transparent omenjene antifašisitične mreže.

V veliki meri je bila akcija posledica nedavnih izjav bivšega nogometaša iz Leedsa, Robbieja Rogersa, v katerih je pojasnil, da je njegovo razkritje istospolne usmerjenosti vodilo v končanje nogometne kariere zato, ker je nogometni svet prežet s homofobijo in seksizmom. Kljub temu Robbie razmišlja o vrnitvi na nogometna igrišča v ZDA. Če se bo to zgodilo, bo prvi javno razkriti gej v tem športu.

Na spletni strani mreže Alerta je sicer objavljenih več videoposnetkov podobnih protihomofobnih akcij, zato se nadejamo, da bo kateri izmed nogometnih navijaških klubov iz Slovenije posnemal taktiko kolegic in kolegov iz Nemčije.

Eva Gračanin

Vir:
Queer.hr >>>
Uradna spletna stran mreže Alerta >>>
Videoposnetek akcije proti homofobiji >>>
Daily Mail Online >>>

Written By
More from Uredništvo

Tudi na Portugalskem istospolne poroke

V ponedeljek, 17. maja, je portugalski predsednik Anibal Cavaco Silva ratificiral zakon,...
Read More

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja