Francoski nasprotniki in nasprotnice enakopravnih zakonov pred roko pravice

article-france-marriage

article-france-marriageVeč kot 60 nasprotnikov in nasprotnic zakona o istospolnih porokah so francoske oblasti priprle potem, ko so 15. aprila zgodaj zjutraj pred nacionalno skupščino v Parizu poskušali postaviti šotore v znak protesta proti predlogu zakona o istospolnih porokah.

V Franciji se približuje glasovanje poslank in poslancev o sprejetju zakona, ki bi omogočal sklepanje zakonskih zvez in posvajanje otrok tudi istospolnim osebam. Kot smo že poročali, je predlog naletel na buren odziv pri nasprotnikih in nasprotnicah zakona, ki so svoja prepričanja izkazovali na ulicah. Tisoči so organizirali številne akcije v znak protesta, med drugim so blokirali tudi hitro železnico.

Zaradi odločitve francoske vlade, da pospeši obravnavo zakona, so protestnice in protestniki najavili še več srečanj v prihodnjih dneh. Namen teh srečanj je izvajati pritisk na izvršno oblast, da bi umaknili, po njihovem mnenju, sporni del zakona ali vsaj odložili njegovo obravnavo.

Za pretežno konzervativno usmerjene nasprotnike in nasprotnice zakona je državljanska nepokorščina morda nekoliko nenadavna izbira, toda če gledamo s svetle plati, lahko pomeni, da so začeli bolj odprto razmišljati. Morda se jim bo srce omehčalo tudi ob, kar se novemga zakonua o istospolnih porokah tiče.

Urška Balažic

Vir:
Gay-Serbia.com >>>

Written By
More from Uredništvo

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja