Nova publikacija o trans temah

trans-naslovnica_300

trans-naslovnica_300V okviru projekta Put u prosTRANStvo (Pot v prosTRANStvo) je lezbična organizacija iz Reke LORI izdala publikacijo Transrodnost, Transeksualnost i Rodna nenormativnost (Transspolnost, transseksualnost in spolna nenormativnost). V publikaciji je obravnavan širok spekter tem: vprašanja spola, družbenega spola, trnasspolnosti in transseksualnosti.  Prinaša tudi vse relevantne informacije o samem procesu prilagoditve spola in njegovih fazah pri otrocih in odraslih osebah.

Poleg tega publikacija vključuje temo diskriminacije na podlagi spolne identitete in izraza, transfobijo, nasilje, ki so mu trans osebe izpostavljene v svoji okolici, ter pravni položaj transspolnih in transseksualnih oseb. Kot pomemben del publikacije so avtorice izpostavile uporabo terminologije, ki je povezana s transspolnostjo in transseksualnostjo ter vodič za razumevanje in spoštovanje pravic transspolnih in transseksualnih oseb.

Namen publikacije je zagotoviti dostop do informacij, ki so pomembne za transspolne in transseksualne osebe. Namenjena je trans osebam, njihovim družinam, prijateljicam, prijateljem, znankam, znancem in vsem, ki želijo spoznati  to tematiko. Namenjena je tudi strokovnjakinjam in strokovnjakom, ki nudijo pomoč in podporo transspolnim in transseksualnim osebam: psihologinjam, psihologom, psihiatrinjam, psihiatrom in preostalemu zdravstvenemu osebju.

Publikacija je bila izdana s finančno podporo organizacij Mama Cash in Global Fund for Women. Izvod publikacije si lahko izposodite na Legebitri (Trubarjeva 76 a, Ljubljana) vsak dan med 12. in 16. uro oz. po dogovoru. Pišite na legebitra@siol.net. Izvod je v hrvaščini.

Eva Gračanin
Written By
More from Uredništvo

rEVOLUCIJA ljubezni

rEVOLUCIJA LJUBEZNI! je slogan Parade ponosa 2009! Vabljeni in vabljene na vse...
Read More

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja