Španska zbirka Colección visible

Gomiscek_1

Gomiscek_1Španska zbirka Colección visible na tematiko LGBT je razstavila tudi dve deli slovenske umetnice, Andreje Gomišček. Gre za zbirko sodobne umetnosti s tematiko LGBT, ki šteje nekaj več  kot tisoč del. Trenutno, žal, ni prostora za javno razstavo. Dela so predstavljena na občasnih razstavah ter objavljena na spletni strani.

Poleg tega društvo organizira festival v okviru parade ponosa v Madridu, z razstavami, predstavami itd. Trenutno je 90 % del na tematiko gejevstva in transspolnosti ter zelo malo del z lezbično tematiko. Zato so še posebej usmerjeni v iskanje tovrstnih del z lezbično. Ker zbirka raste izključno z donacijami umetnikov in umetnic, jih zanima, ali bi bil kdo pripravljen podariti svoje delo. Poleg tega so seveda dobrodošla kakršnakoli dela na tematiko LGBT, tudi plakati ali kaj podobnega na temo Družinskega zakonika, referenduma oziroma kulture LGBT na splošno.

Še posebej nas veseli, da je zbirka Colección visible v svojo galerijo uvrstila dve deli slovenske umetnice Andreje Gomišček, ki je večkrat razstavljala tudi v Klubu Monokel (Škuc-LL) na Metelkovi. Čestitamo!

Na fotografiji umetniškega dela Andreje Gomišček z naslovom Fleksibilija v tvoji glavi (2002).

Suzana Tratnik

Spletna stran Andreje Gomišček >>>

Spletna stran, kjer so razstavljena dela >>>

Written By
More from Uredništvo

Četrtkovi dialogi: Fetiši

Oktobrski pogovor o seksu bomo tokrat nadaljevali z debato o fetiših. Kateri...
Read More

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja