Premiera prvenca Terra umbilicus avtorja Daniel Petkovića ta teden v Stari pošti

Mail Attachment
Mail Attachment
 
WE MUST SAVE OURSELVES.
No one can do it for us, these deep issues, states of mind, are personal and must be personally addressed. We have to let go, it’s going to be beautiful. We have to collapse, to be born again.
We have to die. We are all going to die.

Citat anonimnega psihonavta, vir: Erowid.org

Avdiovizualni plesni prvenec Terra umbilicus sprevrača norme, raziskuje spremenjena stanja zavesti in deviantne oblike obstoja. V oddaljevanju od izvorne kulture povezuje fragmente svobode, ljubezni, strahu, hedonizma, nemira, gnusa, pripadnosti in destruktivnosti. V preseganju lastnih zmožnosti in omejitev jih sklaplja v uprostorjeno gibalno meditacijo, umeščeno v spremenljivo odzivno vizualno in zvočno okolje, ki pulzira v ritmu abstraktnih šumov in zabrisanih podob.
Terra umbilicus je prostor radikalne svobode in drznosti, je točka kolapsa, je prodor. Gre za procesno hibridno delo, preko katerega dobimo vpogled v edinstvenost in neponovljivost na videz krhkega notranjega sveta posameznika, ki tava v kompleksnosti sodobne družbe in išče svoje središče, poskuša najti davno izgubljeni »popek sveta«.

Koncept in izvedba: Daniel Petković
Scenarij, generativna video okolja, scenografija: Urban Belina
Glasba: Evano
Oblikovanje svetlobe in tehnično vodstvo: Janko Oven
Svetovanje in pomoč pri kostumu: Andreja Kovač (SMG)
Grafično oblikovanje: Gaja Madžarevič
Prevod: Katja Kosi
Fotografija: Nada Žgank
Izvršna produkcija in stiki z mediji: Sabina Potočki
Produkcija: Emanat
Partner: Slovensko mladinsko gledališče
S pomočjo: JSKD / Nina Meško, KUD Leyli in KUD AAC Zrakogled
Finančna podpora: Ministrstvo za kulturo RS, Mestna občina Ljubljana

ZA MEDIJE:

⇢ emanat.si/si/produkcija/daniel-petkovic–terra-umbilicus
  

O PREDSTAVI:
 Terra_umbilicus_MEDIJSKO_OBVESTILO.pdf

FOTOGRAFIJE:

foto Terra umbilicus press 3000px:
https://www.dropbox.com/sh/a0akh0mjep9y6fh/AACFgYTZsJpZAhjjraOi5izta?dl=0

 ⇢ Daniel_Petkovic_foto_nadazgank.jpg
 Terra.umbilicus_videoframe_Urban.Belina.jpg

SPLETNA STRAN:
 emanat.si/si/produkcija/daniel-petkovic–terra-umbilicus

 

EMANAT – MLADI

Programska sekcija zavoda Emanat »Mladi« vključuje poleg premier mladih ustvarjalcev tudi druge kakovostne in dostopne vsebine kulturne vzgoje. 
Znotraj produkcijske sekcije bo 8. julija doživel premiero prvenec Terra umbilicus avtorja Daniela Petkovića, lani pa je v tej sekciji nastal performski dogodek Iskanje brez naslova mlade avtorice Barbare Kanc. Emanat že od leta 2007 pripravlja v  sodelovanju s Srednjo vzgojiteljsko šolo in gimnazijo Ljubljana zaključno šolsko produkcijo vseh štirih letnikov SVŠGL z naslovom Pred-premiera, od leta 2010 pa tudi Večer solov – avtorskih koreografij maturantov sodobnoplesne smeri.
V sekciji gostovanja je Emanat letos marca gostil v Ljubljani podiplomsko sodobnoplesno skupino PROJEKT BODHI salzburške plesne akademije SEAD v koreografiji Matije Ferlina.
Znotraj izobraževalnega programa poteka v sodelovanju s SVŠGL aktivno celoletno usposabljanje in izobraževanje na področju sodobnega plesa PRAKTIKUM, namenjeno maturantkam in maturantom umetniške gimnazije in vsem aktivnim profesionalnim in polprofesionalnim plesalcem in plesalkam.
V sodelovanju z Lutkovnim gledališčem Ljubljana pa Emanat izvaja tudi celoletno izobraževanje za otroke Plesalnica pod vodstvom plesalke in koreografinje Barbare Kanc.
 

Written By
More from Uredništvo

Na olimpijskih igrah hiša za geje in lezbijke

Na zimskih olimpijskih igrah, ki se začnejo jutri, bodo športne ekipe iz...
Read More

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja