Razstavi “Gay Icons” in Brumnove “Nove slike: Ničvredni sin”

gayikons

NAROBE PRIPOROČA

gayikonsV Londonu je v Narodni portretni galeriji od 2. julija do 18. oktobra na ogled razstava GAY ICONS, za katero je deset znanih in slavnih gejev in lezbijk izbralo vsak po šest junakov in junakinj iz zgodovine in sodobnosti (kakršnekoli spolne usmerjenosti), ki so vplivali na njihovo življenje in delo. Izbirali so Waheed Alli, Alan Hollinghurst, Elton John, Jackie Kay, Billie Jean King, Ian McKellen, Chris Smith, Ben Summerskill, Sandi Toksvig in Sarah Waters, med izbranimi ikonami pa so Bacon, Hockney, du Maurier, Crisp, Čajkovski, Britten, k.d. lang, DeGeneres, Navratilova, Milk in drugi. Na razstavi je preko 60 fotografskih portretov (med njimi so tudi Warholovi in Beatnovi) in posebej za razstavo naslikani potreti selektorjev, ki jih je izdelala Mary McCartney.

Andrej Brumen Čop pa do 6. septembra razstavlja v ljubljanski galeriji Kresija (Stritarjeva 6). Njegova razstava NOVE SLIKE: NIČVREDNI SIN so čudovito ekplicitne, zato se ne dajte zavesti nekaterim zapisom ob razstavi, ki prav nerazumno okolišijo in mencajo.

Andrej Brumen Čop je leta 1995 končal študij slikarstva in slikarsko specialko na ljubljanski Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje ter kasneje študiral in gostoval še v tujini (Praga, New York, Berlin). Živi in dela v Ljubljani, svoje delo pa je predstavil na številnih samostojnih in skupinskih razstavah v Sloveniji in izven nje. Predstavitev razstave in pogovor z avtorjem boste lahko prebrali v naslednji številki revije Narobe, ki izide oktobra. (Andrej Zavrl)

brumen

 

 

Slika “Parada ponosa”, ki je nastala ob napadu na Cafe Open

Written By
More from Uredništvo

Razstava: 10 let parade ponosa

10 LET PONOSA Otvoritev dokumentarne razstave z naslovom “10 let ponosa” v...
Read More

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja