»Brüno« bo plesal

bruno5

bruno5Avstrijski zabavljač, ki naj bi po mnenju nekaterih služil kot inspiracija za lik razvpitega specialista za modo Brüna (še pomnite »Zis sut iz mejd intajrli aut of velkro«?) v istoimenskem filmu Sache Barona Cohena, bo v letošnji sezoni nastopil v avstrijski različici oddaje Zvezde plešejo. Alfons Haider(!) je razkril, da bo marca nastopil skupaj z madžarskim profesionalnim plesalcem Balazsem Ekkerjem, s katerim bosta tako postala prvi moško-moški plesni par v zgodovini oddaje. Zvezde plešejo sicer spremljajo milijoni gledalcev v več kot tridesetih državah po svetu, avstrijska različica pa bo na sporedu šestič. Haider, ki se je pred tem že večkrat šalil o nastopanju s soplesalcem, je ob tem poudaril, da pri nastopu »ne bo šlo za gejevsko problematiko. Zame bo vse skupaj predvsem zabava. Nisem nekakšna gejevska Ivana Orleanska. Se pa zelo veselim, da bom lahko plesal z Balazsem.«

oat: left; margin-right: 5px;” class=”outline” alt=”bruno5″ src=”images/stories/bruno5.jpg” height=”214″ width=”150″ />Avstrijski zabavljač, ki naj bi po mnenju nekaterih služil kot inspiracija za lik razvpitega specialista za modo Brüna (še pomnite »Zis sut iz mejd intajrli aut of velkro«?) v istoimenskem filmu Sache Barona Cohena, bo v letošnji sezoni nastopil v avstrijski različici oddaje Zvezde plešejo. Alfons Haider(!) je razkril, da bo marca nastopil skupaj z madžarskim profesionalnim plesalcem Balazsem Ekkerjem, s katerim bosta tako postala prvi moško-moški plesni par v zgodovini oddaje. Zvezde plešejo sicer spremljajo milijoni gledalcev v več kot tridesetih državah po svetu, avstrijska različica pa bo na sporedu šestič. Haider, ki se je pred tem že večkrat šalil o nastopanju s soplesalcem, je ob tem poudaril, da pri nastopu »ne bo šlo za gejevsko problematiko. Zame bo vse skupaj predvsem zabava. Nisem nekakšna gejevska Ivana Orleanska. Se pa zelo veselim, da bom lahko plesal z Balazsem.«Haider je Avstrijcem dobro poznan kot voditelj številnih oddaj in prireditev, pa tudi kot pevec in avtor. Razkril se je že pred štirinajstimi leti in hitro postal priljubljena tarča konservativcev in homofobov, leta 2007 pa je izdal tudi avtobiografijo z naslovom Geliebt.Verteufelt.

Britanski mediji so ga ob prihodu Brüna v kinodvorane proglasili za najbolj verjeten navdih Saschi Baronu Cohenu pri ustvarjanju njegovega fiktivnega gejevskega lika. Haider je takrat napol v šali, napol zares, medijem zagotovil, da je »to povsem res in je zdaj razkrito«.

Zvezde plešejo je ena izmed najbolj uspešnih oddaj avstrijske ORF v zadnjih letih in je bila prvič na sporedu leta 2005. V letošnji sezoni se bodo poleg Haiderja na plesišču zvijali še bivša smučarka Alexandra Meissnitzer, igralec Mike Galeli in glasbenik Uwe Kröger. V Sloveniji smo lahko nekakšen približek oddaje spremljali kot del nedeljskih večerov z Mariem Galuničem, vendar istospolnega plesnega para seveda nismo dočakali, čeprav je bilo za to kar nekaj priložnosti. V zadnji sezoni sta zmago slavila Tomaž Mihelič, bolj znan kot Marlenna iz Evrovizijskega tria Sestre, ter plesalka Špela Kralj.

Written By
More from Uredništvo

Razkriti lgbt-športniki in športnice na OI 2012

V pričakovanu športnega dogodka leta, 27. poletnih Olimpijskih iger v Londonu, ki...
Read More

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja