ŠKUC vabi na ustvarjalne delavnice GLBT literature

pisanje skuc

pisanje skucVabimo vas, da se pridružite ustvarjalnim literarnim delavnicam, na katerih se bomo preizkušali v pisanju proze in poezije z GLBT tematiko ali motiviko. Seveda se bomo tudi spraševali, kaj je gejevska in lezbična literatura, ter pogledali v zgodovino.

Pesniške delavnice bo vodil Brane Mozetič, dolgoletni pisec, prevajalec in urednik GLBT literature.

Prozne delavnice bo vodila Suzana Tratnik, dobitnica nagrade Prešernovega sklada, avtorica številnih knjig kratke proze in dveh romanov.

Delavnice žanrske pisave (fantasy, krimi, survival) bo vodila Vesna Lemaić, pisateljica in pobudnica delavnic trash pisanja.

Delavnice bodo potekale od oktobra do decembra na popoldanskih ali večernih srečanjih sredi Ljubljane.

Če želite na kateri od njih sodelovati, pošljite za poezijo deset pesmi (v eni datoteki) na brane.mozetic@guest.arnes.si, za kratko zgodbo dve zgodbi v dolžini do pet strani (do 10.000 znakov) na naslov suzana.tratnik@amis.net, za žanrsko pisanje pa so potrebne le prijave na lemaic.vesna@gmail.com – do 15. septembra 2013. Pripišite čim več o sebi in omenite svoje ustvarjalne izkušnje, želje in potrebe.

O izbiri bodo prijavljeni obveščeni konec septembra. Praviloma bodo za vsako področje potekale po tri delavnice. Rezultate delavnic bomo z vašim dovoljenjem objavili tudi na internetni strani.

Udeležba je prostovoljna in brezplačna. Pogoj zanjo je dostop do elektronskega naslova in zmožnost dela v skupini.

Delavnice kreativnega pisanja sofinancira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije.

Written By
More from Uredništvo

Klub Tiffany / Kulturni center Q: Tedenski napovednik 29.4

POP NATION – Pridi, dala ti bom spet   Pred kratkim smo...
Read More

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja