Spet v zobeh papeža

pope1

pope1Papež je napovedal, da bo letos septembra obiskal Veliko Britanijo, v pismu katoliškim škofom v Angliji in Walesu pa je zapisal, da je britanska antidiskriminacijska zakonodaja v neskladju z naravnimi zakoni. Čeprav je poudaril pomembnost zakonodaje, ki si prizadeva za enake možnosti za vse, je hkrati izrazil svoje obžalovanje, da cerkvene organizacije niso izvzete iz te zakonodaje in zato ne morejo delovati v skladu s svojimi prepričanji. Kamen spotike so ponovno homoseksualci; britanska zakonodaja namreč ne dovoljuje diskriminacije na osnovi spolne usmerjenosti pri posvojitvah otrok, kar velja tudi za agencije za posvojitve.

Katoliške agencije so ob tem naletele na težavo, saj po britanski zakonodaji ne smejo diskriminirati istospolnih parov, ki želijo posvojiti otroka, to pa je v nasprotju z njihovimi prepričanji. Papeževo pismo naj bi bilo usmerjeno tudi proti tistemu delu zakonodaje, ki religioznim organizacijam ne dovoljuje, da pri zaposlovanju diskriminirajo posameznike in posameznice na osnovi njihovega življenjskega stila.

Papež je pozval škofe, naj se še naprej borijo in zaščitijo vero, saj, kot pravi, katoliško učenje ni nikoli ogrožalo svobode drugih ljudi. Na to izjavo so se odzvali v britanskem sekularnem združenju (National Secular Society) in že napovedali proteste v času papeževega obiska. Predsednik združenja Terry Sanderson je ob tem poudaril, da bo papežev obisk davkoplačevalce stal 20 milijonov funtov. »Papež bo za ta denar napadel enakopravnost in promoviral diskriminacijo,« je še dejal.

Written By
More from Uredništvo

Foto krožek O-kvir – 10. 11. 2014

ŠKUC – Kulturni center Q (Klub Tiffany) vabi na drugo srečanje Foto...
Read More

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja