Za vse družine 13

AKCIJA

Za vse družine! Za pravice vseh otrok. Za otrokove pravice.

Poglej spletno stran kampanje v podporo novemu Družinskemu zakoniku: www.zavsedruzine.si. Oglej si mnenja o novem Družinskem zakoniku, strokovne razprav z okroglim miz, znanstvene raziskave o istospolnih družinah …

Pridruži se Facebook skupini Za vse družine >>>

Podpiši peticijo >>>

polona

Polona Juh, igralka

Mislim, da je potrebno Družinski zakonik podpreti. Le če bomo vedeli, da reprodukcija ne pomeni samo neko konservativno mišljenje o družini kot celici v heteroseksualnem odnosu, bomo verjetno lahko naredili nek korak naprej.

ljubica

Dr. Ljubica Marjanovič Umek, razvojna psihologinja

Na področju čustvenega razvoja je na primer zelo pomembno, da odrasla oseba otroku zagotavlja varnost in sprejetost in nobenega razloga ni, da tega ne bi mogla zagotavljati dva starša istega spola.

klemen

Dr. Klemen Jelinčič Boeta, antropolog

Zdi se mi, da je skrajni čas, da Slovenci naredimo korak naprej in postanemo bolj svobodomiselni, bolj napredni, bolj moderni. Gre za zelo preprosto reč: ali verjameš v enakopravnost vseh ljudi ali ne.

iztok

Iztok Šorli, raziskovalec

Če nasprotnike Družinskega zakonika poslušaš bolj natančno, ugotoviš, da jih na gejih in lezbijkah moti še vse kaj drugega kot samo to, da bi posvajali otroke.

suzana

Mag. Suzana Tratnik, pisateljica

Mislim, da je čas, da začnemo živeti v skladu s stoletjem, v katerem živimo – to je 21. stoletje. Naveličana sem 19. stoletja in razlag o medikalizaciji homoseksualnosti.

ales

Dr. Aleš Črnič, sociolog

Kritike Družinskega zakonika so zelo pavšalne, zvenijo zelo demagoško in so racionalno zelo slabo opredeljene.

alenka

Dr. Alenka Švab, sociologinja

Država s tem zakonikom uresničuje zgolj samo svoj dolg do državljank in državljanov, ki so diskriminirani na podlagi obstoječe družinske zakonodaje.

maja

Maja Delak, plesalka

V vzgoji otroka je potrebno veliko ljubezni, časa, vztrajnosti, predanosti … Zdi se mi krivično do otroka in do ljudi, ki so pripravljeni to dati od sebe, da se jim ta možnost okrne na kakršen koli način.

neda

Neda R. Bric, režiserka in igralka

Ljudje včasih niso razumeli, da je zemlja okrogla, da ženske lahko delajo in se šolajo in čeprav se zdi, da je to neka čisto druga tema, je to pravzaprav ista stvar: potrebno je premakniti predsodke v glavah in dovoliti, da je ljubezen ljubezen.

pizama

Boštjan Gorenc Pižama, stand-up komik

Ne vidim tega, kar pravijo nekateri, da bo zdaj konec klasične družine. Mislim, da vse oblike družine lahko čisto dobro shajajo druga ob drugi.

sasa

Saša Tabaković, igralec

Pozivam slovensko javnost, da podre Družinski zakonik, ker je dober, ker je pravičen in ker odpravlja vse tiste pomanjkljivosti, ki so se že zdavnaj izkazale za katastrofalne.

nebojsa

Nebojša Pop – Tasić, dramaturg in performer

Tisti, ki so proti Družinskemu zakoniku, govorijo predvsem o nekih možnih zlorabah tega zakona. … Ampak zloraba nima spolne usmerjenosti. Ničkolikokrat smo že slišali, kako heteroseksualni pari zlorabljajo neke od boga dane, naravne zakone.

milica

Dr. Milica Antić Gaber, sociologinja

Zakonodajalec je upošteval stroko, kajti raziskave kažejo, da so družinske oblike veliko bolj raznolike, kot jih priznava naša zakonodaja, da je socialno starševstvo veliko bolj razširjeno, kot je videti na prvi pogled, in da je bilo veliko otrok zato, ker je zakonodaja capljala za vsakdanjo prakso, diskriminiranih.

metka

Dr. Metka Mencin Čeplak, socialna psihologinja

Upam, da se ne bo ponovno zlorabilo instituta referenduma – tisti, ki se poslužujejo referenduma z namenom, da bi ožili pravice ali ohranili diskriminacijo, ta institut namreč grobo zlorabljajo.

mateja

Mateja Rojc, slikarka

Mogoče bi bilo dobro, da bi klasičnim družinam za en mesec vzeli vse njihove pravice, da bi videli, kaj pomeni, če si brez njih.

 

Kampanjo podpirajo:
DIH – Društvo za integracijo homoseksualnosti, Društvo informacijski center LEGEBITRA, Mirovni Inštitut, Društvo Parada ponosa, Škuc LL, Amnesty International Slovenije, Zavod za kulturo raznolikosti Open, Mladi Forum, Zares Aktivni, Mladi liberalni demokrati.
Tags from the story
Written By
More from Uredništvo

Zaključni žur 27. FGLF

Vabljeni na zaključni žur 27. festivala gejevskega in lezbičnega filma (ki poteka...
Read More

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja