Zadnje

Pritlicje otvoritev

 

Konec novembra je bila v Ljubljani otvoritev Pritličja, ki sicer ni nov Open, so pa v njem, kot pravi Barbara Rajgelj, »vsi malo topli«. Ker je Pritličje med drugim tudi »streha za podzemlje«, bo v njem zagotovo svoje pribežališče našla tudi lgbt-skupnost.

 

Sredi novembra je na Brdu pri Kranju potekala nacionalna konferenca »Ženske 20 let po Pekingu«, ki sta jo organizirala Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti in Ženski lobi Slovenije. Na konferenci so sprejeli Feministični manifest, pri katerem so članice in člani transfeministične iniciative TransAkcija uspeli s pobudo, da se v uvodu manifesta ob okoliščini spolne usmerjenosti zapišeta tudi okoliščini spolne identitete in spolnega izraza.

 

Popularna britanska oddaja Strictly Come Dancing bo prvič v zgodovini gostila istospolni plesni par. Sestavljala ga bosta Robin Windsor, ki bo plesal s slovenskim plesalcem Aljažem Škorjancem! V točki, ki jo pripravljata, sicer ne bosta ves čas plesala skupaj, a vendarle bosta imela nekaj skupnih elementov. Če britanska publika ob tem ne bo bruhala, organizatorji napovedujejo, da bodo v prihodnje v oddajo vključili tudi istospolne pare.

Tags from the story
Written By
More from Uredništvo

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja