Začenja se Teden Parade ponosa 2012

Parada_2012

Parada_2012Jutri se začenja Teden parade ponosa 2012, in sicer z Dnevom družin, kamor so vabljene vse družine, interaktivno gledališko predstavo »U cipelama mog naroda« in zabavama v KUD-u France Prešeren in K4. Različni dogodki se bodo odvijali cel naslednji teden, ki se bo zaključil s povorko po ulicah Ljubljane v soboto, 2. junija ob 12. uri.

Program Tedna parade ponosa je raznolik, zabaven, a tudi družbeno kritičen.  V ponedeljek ob 19.30 uri se bo v Cafeju Open tako odvila okrogla miza z naslovom Okrogla miza “Kako sveta je sveta Rimokatoliška cerkev”, kjer bomo  sociologinjo zaslužno profesorico dr. Maco Jogan (FDV), sociologom dr. Srečom Dragošem (FSD) in sociologom religije dr. Marjanom Smrketom (FDV) raziskovali odnos Rimskokatoliške cerkve do različnih emancipatornih gibanj.

V nedeljo, 27. maja ob 14. uri pa v Parku Tivoli ne bo Oaze prijateljstva., saj je Javni zavod Šport Ljubljana, ki je upravitelj javnih površin, kjer se že tradicionalno odvija ta dogodek, za dovoljenje za izvedbo želel zaračunati 360 evrov. Oaza prijateljstva je sicer  odprti prostor za druženje ne glede na spol, spolno usmerjenost, spolni izraz in identiteto ali katerokoli drugo osebno okoliščino. Tradicionalno jo v času Tedna Parade ponosa organizira HeteroHomo Naveza.

Program Tedna parade ponosa je dostopen prek spodnje povezave.

Program Tedna Parade ponosa >>>

Written By
More from Uredništvo

Lezbična harlemska renesansa in poslušalnica z Bessie Smith

Lezbično-feministična univerza vas vabi v sredo, 23. maja 2012, ob 19.00 v...
Read More

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja