Il Cavaliere ponovno v težavah

berluskoni

berluskoniNavajeni smo že, da se italijanski premier Silvio Berlusconi zapleta v takšne in drugačne škandale, tokrat pa se je poskušal izvleči s pomočjo klasičnega grešnokozlovstva. V odgovor na zahteve po odstopu zaradi neprimernega razmerja s sedemnajstletnico, ki naj bi ji Berlusconi podarjal denar, nakit in avtomobile ter celo posredoval na policiji, ko jo je ta priprla zaradi tatvine, je zloglasni politik izjavil, da zelo trdo dela in sem in tja tudi pogleda kakšno lepo dekle, saj je »vsekakor bolje biti strasten do lepih deklet, kot pa biti gej.« (ropam državljane, seksam z mladoletnicami in sem šovinističen prasec – ampak vsaj gej nisem press).

Na Berlusconijev n-ti spodrsljaj so se takoj odzvali ogorčeni državljani, ki so v Rimu protestirali s transparenti v stilu »Raje sem gej kot svinja«, med raznimi javnimi odzivi pa je bilo tudi odprto pismo novinarja Berlusconijeve TV postaje Rete4 (ki bolj ali manj velja za Berlusconijev propagandni kanal) Mimma Lombezzija. Ta je premierja opozoril, da je njegov snemalec, ki je z Lombezzijem prepotoval svet in je nemalokrat tvegal življenje, gej, in ga pozval, da se mu opraviči zaradi neokusne šale.

berlus

Na Berlusconijevo izjavo se je še isti dan odzvala tudi ameriška igralka Julianne Moore, ki je bila v Rimu v okviru filmskega festivala, kjer je predstavila film o homodružini The Kids Are All Right. Na novinarsko vprašanje, kako bi opredelila premierjevo izjavo, je igralka dejala, da se ji to, da si vodilni politik privošči tako nespoštljivo in neumno pripombo, zdi zelo žalostno, arhaično in idiotsko.

Janis in Luka Pieri

Več:

Odziv Julianne Moore >>>

Napovednik filma The Kids Are All Right >>>

 

Written By
More from Uredništvo

MAK + Dj Alil // Sobota 4. 10. 2014

V rodno garažo se vrača Lesi aka MAK. Uto mu bo ogreval...
Read More

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja