Podpora paradi ponosa v Beogradu

pridebeograd

pridebeogradParado ponosa v Beogradu, ki je napovedana za 20. september, podpira vse več javnih osebnosti v Srbiji. V posebnih kratkih video spotih sporočajo: »V moji Srbiji nikomur ni potrebno skrivati, koga ljubi. Fant punco, punca fanta, fant fanta ali punca punco. Ljubezen ni za to, da jo skrivamo, pač pa zato, da smo nanjo ponosni.«

Javno pismo v podporo paradi ponosa so med drugim podpisali pevka Bebi Dol, igralec Dragan Bjelogrlić (Lepe vasi lepo gorijo), režiser Srđan Dragojević (Mi nismo angeli), pevec Momčilo Bajagić Bajaga, igralec Nikola Đuričko, igralka Mirjana Karanović (Oče na službenem potovanju), pevka Mira Škorić, pevec Kebra (skupina Obojeni program), režiser Milutin Petrović in drugi. V njem je med drugim zapisano, da mora srbska javnost dati jasno sporočilo, da imajo vsi državljani enake pravice in da je potrebno biti solidaren s tistimi, katerih varnost je ogrožena.

V Srbiji danes sicer poteka »Družinski sprehod«, ki se ga udeležujejo nasprotniki parade ponosa. Zavzemajo se za ohranitev tradicionalnih vrednot, za promocijo heteroseksualne družine in za duhovno obnovo srbskega naroda.

Več:

Video spot Bebi dol >>>

Video spot Nikola Đuričko >>>

Video spot Mirjana Karanović >>>

Video spot Kebra – Obojeni program >>>

Video spot Milutin Petrović >>>

Written By
More from Uredništvo

Klub Tiffany / Kulturni center Q: Tedenski napovednik 10.2.2016

Delavnica trash pisanja Lezbično-feministična univerza vas v četrtek, 11. februarja 2016, ob...
Read More

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja