Irak je za geje najbolj grozljiv prostor na zemlji

irak-g

irak-gV današnji spletni izdaji The Observer je objavljena grozljiva zgodba o tem, kako militantne skupine v Iraku zlorabljalo internet za vzpostavitev stikov z geji, ki jih nato ubijejo.

22- letni Abu Hamizi je za časopis povedal, da po več ur na dan obiskuje gejevske virtualne sobe na internetu in tako pridobiva seznam potencialnih žrtev. »To je najlažji način za odkrivanje ljudi, ki uničujejo Islam in blatijo naš sloves,« pravi Hamizi. Militantna skupina, ki ji pripada, naj bi samo letos ubila 130 homoseksualcev, od leta 2004 naprej pa naj bi bilo takih žrtev 680, med njimi tudi sedem žensk. »Irak je za geje postal najbolj grozljiv prostor na zemlji,« pravi Ali Hali, vodja iraške glbt-organizacije, ki imajo svoje prostore v Londonu.

Geje ubijajo na grozljiv način. Azhar al-Saeed, mati enega od ubitih fantov, pripoveduje: »Ni sledil islamski doktrini, a bil je dober sin. Tri dni potem, ko so ga ugrabili, sem na vratih našla pritrjeno sporočilo, prelito s krvjo. Pisalo je, da je to očiščena kri mojega sina in kje je njegovo telo. Ko smo našli telo, je bilo na njem moč videti znake mučenja. Anus je bil napolnjen z lepilom, genitalije pa so mu odrezali proč. To podobo bom v sebi nosila, dokler bom živa.«

Več:

Celotna zgodba, objavljena v The Observer >>>

Iraška glbt internetna stran >>>

Written By
More from Uredništvo

Četrtkovi dialogi: Slaščičarna

Spet se bomo razvajale_i s slastnimi in zdravimi dobrotami – ta teden...
Read More

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja