Zunanji minister Samuel Žbogar bo častni pokrovitelj Parade ponosa

samuel

Društvo Parada ponosa je sporočilo, da je predsedujoči Svetu Evrope in zunanji minister Samuel Žbogar sprejel častno pokroviteljstvo Parade ponosa 2009.

samuelPri Društvu Parada ponosa z velikim veseljem in počaščenostjo sprejemajo to odločitev. Častno pokroviteljstvo predsedujočega Svetu Evrope in zunanjega ministra Samuela Žbogarja in njegova zaveza, da se bo Slovenija v svoji zunanji politiki še naprej prizadevala za krepitev mednarodnih standardov in polno spoštovanje človekovih pravic, vključno z odpravo diskiminacije na osnovi spolne usmerjenosti in spolne identitete, je po mnenju Društva Parada ponosa pomembno sporočilo tako za domačo, kot za mednarodno javnost. Za slovensko zato, ker daje minister jasen znak, v kateri smeri naj se razvija sistem pravic in vrednot v naši državi. To je smer, ki si jo je svetovna skupnost zadala za temeljno civilizacijsko vodilo že s sprejemom Splošne deklaracije človekovih pravic: »Vsi ljudje se rodijo svobodni in imajo enako dostojanstvo in enake pravice.« Za mednarodno javnost pa je po prepričanju Društva Parada ponosa sporočilo pomembno zato, ker daje signal tudi tistim državam članicam Sveta Evrope, ki svoje istospolno usmerjene državljanke in državljane še vedno institucionalno diskriminirajo.

Poleg ministra bo častni pokrovitelj Parade ponosa, kot vsako leto tudi letos, župan Mestne občine Ljubljana Zoran Janković.

Sicer pa se danes z zabavo v klubu K4, kjer bo na voljo tudi nova, deseta številka revije Narobe, začenja teden Parade ponosa 2009 pod sloganom rEVOLUCIJA LJUBEZNI, s katerim obeležujemo 40-letnico stonewallskih uporov in 25-letnico slovenksega gibanja za temeljne človekove pravice istospolno usmerjenih.

Glej: Pismo Samuela Žbogarja

Več: Celoten program tedna Parade ponosa

Written By
More from Uredništvo

Ustavno sodišče – tretjič

Ustavno sodišče na torkovi seji (22. 11. 2011) ni sprejelo odločitve o...
Read More

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja