Slovenska ekipa na Outgames

outgames1

outgames1V Kopenhagnu potekajo druge svetovne glbt-športne igre Outgames, ki se jih udeležuje tudi ekipa iz Slovenije (na sliki od leve proti desni: Luka, Igor Vilfan,  Nika Dimic, Andrej Pišl, Gregor Rot,  Andrej Habjan). Med 38-imi športi se bodo pomerili v bowlingu, malem maratonu, v latino-ameriških plesih (rumba, jive, cha-cha-cha) in v malem maratonu na rolerjih.

Na spektakularni otvoritveni slovesnosti, ki je potekala v soboto na mestnem trgu v Kopenhagnu, je sodelovalo 5.500 posameznikov in posameznic iz več kot 100 držav. Vodja projekta Uffe Elbæk je dejal, da je bila otvoritvena slovesnost sporočilo svetu, naj se še naprej bori za pravico, »da ljubiš kogar želiš, ne glede na spol.«

Med otvoritveno slovesnostjo je prišlo tudi do manjšega homofobičnega incidenta.

Dva moška, stara 28 in 33 let, sta tri udeležence Outgames iz Anglije, Švedske in Norveške po končani otvoritveni slovesnosti zmerjala s »pedrskimi prašiči« in jih fizično napadla. Napadene so odpeljali v bolnišnico, vendar niso utrpeli hujših poškodb.

Policija je napadalca že aretirala in ju bo obdržala v priporu ves čas trajanja Outgames. Predstavnik policije je povedal, da sta napadalca že nekajkrat kršila zakon in da sta bila med napadom pod vplivom opojnih substanc. Zato trdita, da se ne spomnita napada.

Vodja projekta Uffe Elbæk je poudaril, da je šlo za izolirani primer in da je sodelovanje med policijo in organizatorji Outgames zgledno.

outgames2

Mimohod ekip in otvoritvena slovesnost (Foto: (c) Gregor Rot in Andrej Habjan)

Prve gltb-športne igre Outgames so potekale leta 2006 v Montrealu. Tam bi pravzaprav morale potekati sedme glbt-športne igre Gay Games, vendar je zaradi spora med organizatorji v Montrealu in lastniki znamke Gay Games prišlo do nastanka nove znamke Outgames. Leta 2006 so bile Gay Games prestavljene v Chicago, v Montrealu pa so potekale Outgames, ki se jih je, tako kot letošnjih, udeležila tudi slovenska ekipa iz vrst Out in Slovenija (DIH).

Držimo pesti za naše! Wink

Več:

Uradna foto galerija Outgames >>>

Začele so se druge svetovne športne igre Outgames (Narobe blog) >>>

Zadnje novice:

Igor Vilfan je na malem maratonu v rolerjih osvojil drugo mesto. Andrej Habjan in Gregor Rot sta polmaraton pretekla v dveh urah in enaindvajsetih minutah. V latino-ameriških plesih sta se uvrstila na peto mesto v skupini C. Jutri se bosta v bowlingu pomerila še Andrej Pišl in Luka, ki je na Eurogames 2007 osvojil šesto mesto v bowlingu. Vsem čestitamo in še naprej držimo pesti!

Written By
More from Uredništvo

Kako spremeniti spolno usmerjenost?

Na Hrvaškem trenutno poteka živahen predvolilni boj predsedniških kandidatov. V sredinem televizijskem...
Read More

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja