Kaznovani zaradi homo poljubov

kaznovana

kaznovana15. avgusta bo v nekaterih večjih ameriških mestih potekala protestna glbt-akcija množičnega poljubljana gejevskih in lezbičnih parov (tako imenovani “kiss-in”), s katerim bodo sodelujoči opozorili na nasilje, ki ga gejevski in lezbični pari doživljajo v javnosti, če s poljubom ali držanjem za roke razkrijejo svojo spolno usmerjenost.

Pobuda je neposredni odziv na tri tovrstne dogodke.

5. februarja so v enem od trgovinskih centrov v San Antoniu v Texasu aretirali dve lezbijki, ker sta se poljubili. Po pričevanju varnostnikov naj bi hkrati sedeli zelo blizu druga drugi, njune noge pa naj bi bile prekrižane. Obtoženi sta bili nespodobnega vedenja.

29. junija se je v Texasu v mehiški restavraciji El Paso gejevski par poljubil na usta. K njima je pristopil varnostnik in jima povedala, da jim v tej restavraciji niso všče “pedrske stvari”. Varnostnikovo mnenje je podprlo nekaj gostov, ki so prav tako trdili, da je njuno početje nesprejemljivo. Varnostnik ju je zato prosil, da zapustita restavracijo.

kiss

Foto: ko:(char*)hook

Do podobnega incidenta je prišlo tudi 10. julija v Salt Like Cityju. Gejevski par Matt and Derek (na sliki zgoraj) se je vračal domov s koncerta. Na poti sta se za trenutek ustavila in poljubila na lice. K njima so pristopili varnostniki in jima povedali, da je njuno vedenje nesprejemljivo.   Ste tudi vi doživeli kaj podobnega? Povejte nam v komentarjih.

Več:

Februarski incident >>>

Junijski incident >>>

Julijski incident >>>

Pobuda za “kiss-in” >>>

Written By
More from Uredništvo

Beograd Prajdu podpora iz vsega sveta

Dober teden pred začetkom tedna parade ponosa v Beogradu (30. september –...
Read More

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja