Študentke socialne pedagogike o Družinskem zakoniku

strip1

strip1Razprava o novem Družinskem zakoniku je v tem času tema številnih seminarskih in tudi – kot dobro vedo istospolne družine v Sloveniji – diplomskih nalog. Študentke Pedagoške fakultete (smer socialna pedagogika) so nam posredovale svoj izdelek na omenjeno temo. Pri predmetu didaktika in metodika socialno-pedagoškega dela so morale pripraviti fotostrip s socialno-pedagoško tematiko in izbrale so aktualno vprašanje novega Družinskega zakonika.

Kot so zapisale same: »Ustvarile smo fotostrip o lezbičnem paru, ki si želi otroka in se pred tem neprestano sooča z neodobravanjem družbe. Ko je otrok rojen in lezbični par postane družina kot vsaka druga, delitev na istospolno in tradicionalno družino ne obstaja več.« Študentke so s stripom želele poudariti, da za oblikovanja mnenja najprej potrebujemo izkušnjo, hkrati pa so želele sporočiti, da kot bodoče socialne delavke podpirajo nov Družinski zakonik in tudi drugim sporočajo, naj odvržejo predsodke. Strip, ki ga objavljamo tudi na našem blogu, visi na oglasni deski Pedagoške fakultete.

Pri projektu so sodelovale Eva Banfi, Tadeja Hikel, Špela Kozamernik, Diana Kožar, Katja Peteršič, Tadeja Serec, Maša Sternad, Manca Šoštarič, Maja Zavrtanik, Nuša Zidarič, Mateja Zupančič in Alja Šafarič.

strip2

Written By
More from Uredništvo

Literarni izvoz

Brane Mozetič je bogatejši za dva nova prevoda. Pri hamburški gejevski založbi...
Read More

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja