ŠC Postojna preklical najem prostorov

SC_postojna

SC_postojnaŠolski center Postojna je včeraj preklical soglasje za najem prostorov in ga posredoval Škofijskemu odboru za mlade. V odgovoru na javno pismo ravnateljici in pomočnicama ravnateljice ŠC Postojna, ki ga objavljamo v celoti, sta direktorica Helena Posega Dolenc ter pomočnica ravnateljice in predstojnica gimnazije mag. Mirjam Počkar zapisali, da je bil prostor oddan dobronamerno in da tako burnega odziva javnosti niso pričakovali. Vodstvo šole tako še vedno ne razume, da je diskurz o medikalizaciji homoseksualnosti nesprejemljiv. Tako kot je nesprejemljiv diskurz o intelektualni inferiornosti temnopoltih in žensk, pohlepnosti Judov, kriminalizaciji izbrisanih in Romov ipd.

Eva Gračanin

»Spoštovani!

Glede na burne odzive javnosti  na napovedano izvedbo Škofijskega dneva mladih, ki naj bi bilo organizirano v soboto, 28. 4. 2012, v prostorih ŠC Postojna, vas obveščamo, da smo preklicali soglasje za najem prostorov šole in preklic posredovali Škofijskemu odboru za mlade dne 23. 4. 2012 (po elektronski pošti in uradno, po priporočeni pošti).

Organizator dogodka je po elektronski pošti potrdil prejem odpovedi soglasja in se opravičil za vse nevšečnosti, ki jih je povzročil šoli.

V javnosti se problematizira kršitev 72. člena ZOFVI-ja o avtonomiji šolskega prostora. Naj poudarimo, da smo s pravno službo MIZKŠ telefonsko zgolj ugotavljali definicijo konfesionalne dejavnosti, kot jo navaja omenjeni člen ZOFVI-ja. Z vsebino dogodka MIKZŠ ni bilo seznanjeno in se do nje ni opredeljevalo.

Poudarimo, da je bilo dano soglasje, ki smo ga izdali  za organizacijo navedenega  dogodka v času prvomajskih počitnic v prostorih naše šole,  povsem dobronamerno in po naši oceni v skladu z vso veljavno zakonodajo. Še zdaleč nismo pričakovali tako burnega odziva javnosti, zlasti pa ne tega, da se dogodek, ki je po naključju organiziran v nekem prostoru, povezuje z dejavnostjo šole in problematizira njene vrednote.«

Predavanje za otroke o zdravljenju homoseksualnosti >>>

Pismo bivših dijakov in odgovor Šolskega centra >>>

Nekdanji dijaki in dijakinje iz Postojne se ne dajo >>>

Klinični psihologi o “zdravljenju” homoseksualnosti >>>

Še eno strokovno združenje o “reparativni terapiji” >>>

Written By
More from Uredništvo

Martina Ipša v Cafe Open

Cafe Open, Hrenova ulica 19, 1000 Ljubljana, sobota 10. oktober ob 20.00...
Read More

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja