Na srečanje o človekovih pravicah tudi Kul.si

MZZ-mladika

MZZ-mladikaNa današnje srečanje predstavnikov in predstavnic nevladnih organizacij z zunanjim ministrom Karlom Erjavcem na temo človekovih pravic sta povabljena tudi Kul.si – Zavod za družino in kulturo življenja ter Iskreni.net. Zavod Kul.si je ustanovil pater dr. Tadej Strehovec, Aleš Primc pa je skupaj z zavodom tri leta vodil kampanjo proti Družinskemu zakoniku in kampanjo proti človekovim pravicam gejev in lezbijk. Na srečanje sta tako kot vsako leto povabljena tudi Društvo informacijski center Legebitra in ŠKUC LL.

Dr. Roman Kuhar je bo tem dejal, da je tovrstno vabilo nezaslišano. »Nesprejemljivo je dejstvo, da je na sestanek o “uveljavljanju človekovih pravic skozi zunanjo politiko RS” vabljena organizacija, ki je aktivno delovala proti človekovim pravicam določene družbene skupine,« je še dodal.

Ob tem so javno protestirali tudi pri ŠKUC LL. Njihovo izjavo, pod katero je podpisana dr. Tatjana Greif, vodja programa za človekove pravice pri društvu ŠKUC, objavljamo v celoti.

“Spoštovani,

zavračamo vabilo ministra za zunanje zadeve Karla Erjavca na letno srečanje s predstavniki NVO na temo človekovih pravic, ki bo danes, 24. 4. 2012 ob 10. uri.

Med vabljenimi je tudi organizacija 24kul.si, ki se bori proti človekovim pravicam LGBT.

Odločno zavračamo dejstvo, da se organizacijo 24kul.si, ki sistematično napada pravice LGBT, izvaja sovražni govor in javno spodbuja k nestrpnosti na podlagi spolne usmerjenosti, enači z in postavlja ob bok ostalim NVO v polju varovanja človekovih pravic.

Smatramo, da je ta poteza Ministrstva za zunanje zadeve RS sramotna, diskriminatorna in podcenjevalna.

Protestno zavračamo vabilo na danasnji sestanek!”

Written By
More from Uredništvo

Najstarejšega poročenega gejevskega para ni več

Pred dnevni, 29. oktobra, je v 96. letu starosti umrl Danec Axel...
Read More

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja