Čas opravičila

gloucester

Kot kaže se  cerkvi obeta sprememba, predvsem  anglikanski. Gloucestrski škof Michael Perham (na fotografiji) je na prvem uradnem srečanju po letu 1976 med predstavniki in predstavnicami anglikanske cerkve in gloucestrske gejevske in lezbične skupnosti dejal, da se mora cerkev opravičiti za način obravnavanja gejev in lezbijk.

O vprašanju istospolnih porok je Perham povedal, da je čas, da cerkev spremeni svoje stališče o lgbt-zadevah in ji tudi mora biti žal. Po njegovih izjavah sodeč, cerkev ne sprejema modernih miselnosti tako hitro kot večina kristjanov in kristjank in to zato, ker skuša pri teh vprašanjih združiti mišljenje svoje celotne svetovno družino. Čeprav cerkev ni enotna glede istospolnih porok, morajo geji in lezbijke razumeti, da ni homofobna, je še izjavil gloucestrski škof.

Po besedah predsednika gloucestrske gejevske in lezbične skupnosti Michaela Charlton-Hubbla ni pomembno samo vprašanje istospolnih porok, ampak kako cerkev obravnava geje in lezbijke. Charlton-Hubble je na lastni koži izkusil sovražnost cerkve, ko je pred dvajsetimi leti služil krajevnem cerkvenem svetu in je ta izvedel, da je gej.

Že pred tem je Justin Welby, canterburyjski nadškof, je dejal, da je mogoče za nekatere njegovo stališče proti istospolnim porokam nemoralno.

Na koncu pa naj še spomnimo, da je v začetku avgusta njegov predhodnik doktor Rowan Williams priznal, da je zelo pogosto razmišljal, ali je med svojim mandatom razočaral geje in lezbijke.

 

Vir:
Pink News >>>

Written By
More from Martin Gramc

Obletnica obsodbe žvižgačke

  Mineva dve leti, odkar je bila na 35-letno zaporno kazen obsojena...
Read More

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja